İstanbul’da Ataşehir Belediyesi, 'elektrikli scooter sayısının kontrolsüz artışı' gerekçesiyle kaldırımlara konulan scooterları toplatma kararı aldı. Kadıköy Belediyesi de yayalara zorluk çıkardığı ve kontrolsüz arttığı gerekçesiyle elektrikli scooterları toplatmıştı.

Ataşehir Belediyesi de scooterları toplatma kararı aldı

Ataşehir Belediyesi, kaldırımlara konularak 'yurttaşlara zorluk çıkardığı' gerekçesiyle elektrikli scooterları toplatma kararı aldı.

Ataşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, yasal sayının üzerindeki scooterların cadde ve sokaklardan kaldırılmadığı taktirde yarın sabah itibarıyla zabıta ekipleri tarafından toplatılacağını açıkladı.

Ataşehir Belediyesi’nin açıklaması şöyle:

“Değerli komşularımız, elektrikli scooter sayısının kontrolsüz artışı dolayısıyla kaldırımlar yayaların yürüyemeyeceği duruma geldi. Yasal sayının üzerindeki scooterlar cadde ve sokaklardan kaldırılmadığı taktirde yarın sabah itibarıyla Zabıta Ekiplerimiz tarafından toplanacak.”

Öte yandan Kadıköy Belediyesi de geçtiğimiz günlerde, kaldırımlara konulan ve yayalara zorluk çıkaran scooterları toplatmaya başlamıştı. Konuya ilişkin naçıklama yapan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, "Bizim derdimiz Kadıköy'deki, kaldırımlardaki yayaların haklarını korumak. Zabıta kanunundaki maddeyi uygulayarak bu tür yayanın geçişini engelleyen, yayanın geçmesini mümkün kılmayan scooterları veyahut da diğer araçları neyse hepsini toplayacağız" demişti.