Ataşehir Belediyesi'ne yönelik "ihaleye fesat karıştırma" suçlamasıyla yürütülen soruşturmada gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 28 kişiden 2'si sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakıldı, 5 kişiye de ev hapsi verildi. Soruşturma kapsamında tutuklanan olmadı.

Ataşehir Belediyesi soruşturması: 5 kişiye ev hapsi, 23 kişi serbest
Fotoğraf: DHA

Ataşehir Belediyesi’nde ‘ihaleye fesat karıştırıldığı’ suçlamasına dair soruşturma kapsamında gözaltına alınan kişilerden 5'i ev hapsi şeklinde uygulanmak üzere 20'si hakkında adli kontrol kararı verildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 2018'de yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 28 kişinin sevk edildiği İstanbul Anadolu Adliyesi'ndeki işlemleri tamamlandı.

Savcılıkça ifadeleri alınan kişilerden 6'sı serbest bırakılırken, 10'u tutuklama, 10'u da adli kontrol talebiyle nöbetçi hakimliğe gönderildi.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne tutuklama talebiyle sevk edilenlerden 5'i hakkında ev hapsi şeklinde adli kontrol tedbiri kararı alındı. Hakimlik, diğer 15 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Böylece Ataşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde tutuklanan olmadı.

NE OLMUŞTU?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 2018'de yürütülen ihaleye fesat karıştırma soruşturması kapsamında Ataşehir Belediyesi’nin 2, Kadıköy Belediyesinin 1 başkan yardımcısının da yer aldığı 28 kişi gözaltına alınmıştı.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık S.K. ile bir şüphelinin ise sağlık sorunları nedeniyle savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı öğrenilmişti.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Ç. ile Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Gül C.'nin de aralarında yer aldığı 26 şüpheli, dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edilmişti.