Atatürk’e hakaret eden Akar 10 Kasım’da Meclis gündeminde

BirGün Ankara

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden Hasan Akar'ın 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etmek' ve 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' suçlarından aldığı 2 yıl 6 aylık hapis cezasının İstinaf Mahkemesi tarafından bozulmasının ardından konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi sunan İlgezdi, 43 gün kaçak yaşadıktan sonra 20 Haziran’da teslim olan Akar’ın 6 Ekim’de “sessiz sedasız” tahliye edildiğini hatırlattı. İlgezdi, Akar’ın yargılandığı davada Başbakan’ın müdahil olup olmayacağını sordu.

“Akar'ı kim kolluyor?”

Atatürk’ün milyonların andığı bir isim olduğunu ifade eden İlgezdi, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle sunduğu önergesinde şu sorulara yer verdi:

Hasana Akar’ın tahliye edilmesi ve 33 gündür dışarıda özgürce dolaşması Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak sizi rahatsız etmemiş midir?

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak, Hasan Akar hakkında açılan davaya tekrar tutuklanması ve müdahillik başvurusu yapmayı düşünüyor musunuz?

Hasan Akar hakkında denetimli serbestlik kararı mı verilmiştir? Verilmişse Hasan Akar düzenli olarak imza atmaya gitmekte midir?

Hasan Akar’ın yurtdışına çıkış yasağı konulmuş mudur?

Hasan Akar’ın hakaret dolu videosunda delil bulunmaması, koruyup kollandığını akıllara getirmektedir. Hasan Akar’ı kim kollamaya çalışmaktadır?