Atatürk'e ve annesi Zübeyde Hanım'a hakaret ettiği için hakkında dava açılan Nur Cemaati üyesi Hasan Akar Bakırköy Adliyesi'ne gelerek teslim oldu. Akar çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi

Atatürk'e hakaret eden Hasan Akar tutuklandı

Mustafa Kemal Atatürk'e ve annesi Zübeyde Hanım'a hakaret videosu sosyal medyada yayılan ve büyük tepki çeken Nur Cemaati üyesi Hasan Akar, 43 günlük firarın ardından Bakırköy Adliyesi'ne gelerek teslim oldu ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Hasan Akar, Atatürk hakkında 'piç' ifadesini kullanış, annesi hakkında da "genelevde çalışıyor' demişti. Bu sözlerin ardından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı yakalama kararı çıkardı ancak Hasan Akar 43 gün bulunamadı.

Meclis gündemine de taşınan skandal olayın mimarı Hasan Akar'ın teslim olmasının ardından davası Bakırköy'de görüldü. Akar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"ATATÜRK İLE İLGİLİ ÜSLUBUM YANLIŞTI"

Akar duruşmada, ev ortamında kendisine bir gencin soru sorduğunu ve soru üzerine okuduğu kitaplardaki bilgileri naklettiğini ileri sürdü. Söz konusu alıntı yaptığı kitapların isimlerini söyleyen Akar, "Ben de o anda ihtiyari ve irademin dışında dini hassasiyetimle söyledim. Bazı kitaplar böyle olduğu için nakil yaptım. Atatürk ile ilgili üslubum yanlıştı. Bilerek böyle bir suç işlemedim" dedi.

Mahkeme de suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu ve kaçma şüphesini de göz önünde bulundurarak Hasan Akar'ın tutuklanmasına karar verdi.

Akar, Atatürk'ün "Ali Rıza efendi değil, 'Abdüş' denen bir adamın" oğlu olduğunu söylemişti.

Daha önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca aynı video ile ilgili 2017 /1331 soruşturma numarası üzerinden, videonun çekildiği alanın belli olmaması, videonun aleniyet kazanıp kazanmadığı hususunun anlaşılamaması gerekçeleri ile kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmişti.

HASAN AKAR KORUNUYOR MU?

Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP Milletvekili Özdiş, şunları söylemişti:

”9 Mayıs 2017 tarihinde sosyal medyada paylaşılan bir videoda Nur cemaati üyesi Hasan Akar isimli şahıs Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında şu an bulunabilmemizin temel nedeni olan Atatürk’e ve ailesine açıkça hakaret etmiş, tüm vatandaşlarımızın haklı ve yoğun tepkisine neden olan bu olay neticesinde savcılık tarafından hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı. Olayın üzerinden bir ay geçti, Hasan Akar hâlen firari. Sosyal medyada Cumhurbaşkanına hakaret avcısı olan savcılar ve Emniyet güçleri bu adamı neden bulamıyorlar? Yoksa korunup kollanıyor mu bu adam?”