Ayasofya'da Erdoğan'ın katıldığı programda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'e "zalim ve kafir" diyen imam Mustafa Demirkan’ın, Erdoğan’ın çocukluktan beri arkadaşı, YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın ise kayınpederi olduğu öğrenildi. Demirkan’ın Diyanet atamalarında da etkili olduğu iddia edildi.

Atatürk’e lanet okuyan imam, Erdoğan’ın çocukluk arkadaşı, YÖK Başkanı’nın da kayınpederi çıktı

Ayasofya'da ‘Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık' Projesi' kapsamında hafızlık elde eden 136 öğrenci için düzenlenen ‘icazet töreni’ sırasında, Türkiye Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Ayasofya’yı müzeye dönüştürmesi nedeniyle “zalim ve kafir” diyerek lanet okuyan imamla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.

Sözcü'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camisi eski imamı Mustafa Demirkan, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi Rize Güneysulu ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç’ın kayınpederi. Demirkan, geçen şubatta hayatını kaybeden dünürü Emin Saraç'ın cenaze namazını kıldırmıştı.

“ARKADAŞLIKLARINI BİLMEYEN YOKTUR”

Saymaz’a konuşan AKP'li bir yetkili, Erdoğan ile Demirkan'ın yakın arkadaş olduğunu vurgulayarak, “Arkadaşlıklarını bilmeyen yoktur. Çocukluktan beri dostturlar. Saraç ve Demirkan, Rize'ye gittikleri zaman Erdoğan'ın evinde kalırdı. Erdoğan, il başkanıyken Demirkan'ın camisine gider, sohbet ederlerdi” dedi.

Demirkan'ın Diyanet İşleri Başkanlığı atamalarında etkili olduğunu iddia eden yetkili, “Diyanet'te iş yapmak isteyenlerin referansıdır” diye konuştu.

Yeniçağ yazarı Murat Ağırel de Demirkan'ın Erdoğan'ın hemşerisi olduğunu belirterek, “26 Nisan 2014'teki düğününe Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte katılmış” bilgisini paylaştı.