İstanbul’da yolcu uçuşlarına son verilen Atatürk Havalimanı’nın işletmecisi TAV, Kamu Aydınlatma Platformu’na bildirimde bulunarak bu adımın şirketi nasıl etkileyeceği konusunda bilgi verdi. Havalimanındaki operasyonlarının sonlandığını belirten TAV, bu nedenle iş akitleri feshedilen ve feshedilecek kişilerin sayısının yaklaşık 4.500 olduğunu, bu kişilere yaklaşık 204 milyon TL tazminat ödeneceğini açıkladı. Bildirime göre TAV İstanbul, şirketin konsolide satışlarının […]

Atatürk Havalimanı kapatıldı, 4 bin 500 kişi işten çıkarıldı

İstanbul’da yolcu uçuşlarına son verilen Atatürk Havalimanı’nın işletmecisi TAV, Kamu Aydınlatma Platformu’na bildirimde bulunarak bu adımın şirketi nasıl etkileyeceği konusunda bilgi verdi.

Havalimanındaki operasyonlarının sonlandığını belirten TAV, bu nedenle iş akitleri feshedilen ve feshedilecek kişilerin sayısının yaklaşık 4.500 olduğunu, bu kişilere yaklaşık 204 milyon TL tazminat ödeneceğini açıkladı.

Bildirime göre TAV İstanbul, şirketin konsolide satışlarının yüzde 43’ünü oluşturuyordu.

TAV, bildirimde “Şirketimizin uğrayacağı kâr kayıplarının hesaplanmasına ilişkin DHMİ, Şirketimiz ve danışmanlar tarafından yapılan çalışmalar devam etmektedir” ifadelerini kullandı ancak bu durumun şirket sürekliliğine bir etkisi olmayacağını belirtti.

TAV ayrıca Atatürk Havalimanı’nda 3 Ocak 2021’e kadar kira sözleşmelerinin bulunduğunu hatırlattı ve İstanbul Havalimanı’nın açılması nedeniyle uğradıkları kâr kayıplarının Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) tarafından tazmin edileceğini hatırlattı:

“Şirketimiz uğrayacağımız kâr kayıplarının tazminine ilişkin resmi bilgilendirmeyi almayı beklemektedir.”