Kamuda çalışan kişilerin 29 Mayıs’ta düzenlenecek fetih törenine katılmak için zorlanmasının ardından şimdi de okullarda seferberlik ilan edildi. Birçok okulda öğrencilerin törene katılması için çalışmalar başlatıldı.

Atatürk Havalimanı’na fidan dikimine öğrencileri götürmek için seferberlik

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı Atatürk Havalimanı alanına millet bahçesi yapımı için gerçekleşecek ilk fidan dikimi ve İstanbul’un Fethi kutlamalarına öğrencilerin katılımı için öğretmenlerin velilerden yazı alması talep edildi.

İstanbul Beykoz’da bulunan Celal Aras Anadolu Lisesi’nde öğretmenlere gönderilen mesajda “!!! ÖNEMLİ !!! Arkadaşlar bu afişi sınıf gruplarında da paylaşalım. Katılmak isteyen öğrencilerimiz olursa yarın ilgili müdür yardımcısına veli izin belgelerini getirmesi gerekmektedir” denildi.

Mesajda gönderilen afişte törenin duyurusu yer aldı.

Yol, Yapı, Altyapı, Çevre ve Şehircilik, AFAD ve Tapu ve Kadastro Kamu Emekçileri Sendikası (Yapı Yol Sen) törene Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı çalışanlarının katılmaya zorlandığını açıklamıştı. Sendika’dan yapılan açıklamada Bakanlık çalışanlarına şu mesajın atıldığı belirtilmişti:

"Arkadaşlar İstanbul millet bahçesi açılışı nedeniyle cumartesi gidiş pazar günü programın bitiş saatine göre dönüşte düşünülerek pazartesi idari izin verilebileceğinden idarecilerimiz dahil mazeret kabul edilmeksizin tüm milli çalışanları katılacaktır. Liste verildi.”

Olay Meclis gündemine taşınmıştı.