CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 29 Mayıs’ta katılacağı Atatürk Havalimanı’na yapılacak Millet Bahçesi fidan dikim töreni için kamu çalışanlarının baskıyla etkinliğe taşınmaya çalışıldığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı. Aydoğan, "Zorla bu talanı vatandaşa alkışlatmak istiyorlar" dedi.

Atatürk Havalimanı'ndaki fidan dikimi için kamu çalışanlarına baskı yapıldığı iddiaları Meclis gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Avukat Turan Aydoğan Atatürk Havalimanı’na yapılacak Millet Bahçesi’nin açılış törenine kamu çalışanlarının zorunlu olarak çağrılması iddiasını Meclis gündemine taşıdı. Aydoğan,

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi veren Aydoğan, şu soruları yöneltti:

• Atatürk Havalimanı’na yapılacak Millet Bahçesi fidan dikim töreni için memurların baskıyla etkinliğe taşınmaya çalışıldığı iddiası doğru mudur?
• Bu zorlama davet memurlara hangi yolla tebliğ edilmiştir?
• Söz konusu etkinliğe katılmayı tercih etmeyen memurlar için bir yaptırım ya da baskı unsuru uygulayacak mısınız?
• Söz konusu etkinliğe memurların zorla çağrılmasının nedeni nedir?
• İstanbul dışındaki illerde çalışan memurların etkinliğe katılımları için otobüsler mi tutulmuştur? Hangi yöntemle bu taşıma işi yapılacaktır?
• İdari izinli sayılacakları söylenen memurların izin gerekçeleri ne olacaktır?

'BU YAPILANLAR HALKA ÜST ÜSTE TRAVMA YAŞATMAKTIR'

Verdiği soru önergesine ilişkin açıklamasında, "Zorla bu talanı vatandaşa alkışlatmak istiyorlar" ifadelerini kullanan Aydoğan, şöyle konuştu:

"Atatürk Havalimanı’nın talan edilmesi meselesi toplumda büyük bir yara haline gelmiş durumda. Dünyanın sayılı havalimanlarından biri olan ve milli servet değeri taşıyan bu alanı yok eden zihniyet, toplumun bu kadar hassas olduğu bir meselede insanları zorla o alana götürüyor. Vatandaşın bu tasarruftan rahatsız olduğunun farkındalar. Bu rahatsızlığı bile bile talan ettiler havalimanını. Şimdi de kamu çalışanlarını baskı ve zorla Atatürk Havalimanına yapılacak Millet Bahçesi’nin açılışına götürmek istiyorlar. İnsanlar gitmek istemiyor ve bunu bizlerle paylaşıyorlar. Bu alanın talanı ülkesini seven insanlar için kabul edilemez bir olayken şimdi de zorla bu talanı vatandaşa alkışlatmak istiyorlar. Konuyu Meclis gündemine taşıdım ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın yanıtlaması istemiyle sorularımı yönelttim. Bu yapılanlar halka üst üste travma yaşatmaktır."