İstanbul’daki 10 Kasım Anma Törenleri’nin  adresi bu sene de Beşiktaş’taki Dolmabahçe Sarayı oldu. Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 82. yıl dönümünde Dolmabahçe Sarayı’na giden binlerce kişi tarafından anıldı.

Atatürk, hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe’de anıldı

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 82. yıl dönümünde sabahın erken saatlerinde Dolmabahçe Sarayı’na gelen binlerce kişi tarafından anıldı. Beşiktaş Belediyesi Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu 71 numaralı odada yapılan yayınları Dolmabahçe Sarayı ve Barbaros Meydanı’na kurduğu led ekranlardan canlı olarak yayınladı.

Dolmabahçe Caddesi’nde de gün boyu Atatürk’ün kendi sesinden 10. Yıl Nutku yankılandı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat yaptığı açıklamada, “Eserleri, devrimleri, fikirleri ile sonsuza kadar yaşayacak Büyük Atatürk’ün izinde Beşiktaş halkı ve belediyesi olarak ödün vermeden, yılmadan yürümeye kararlıyız” ifadelerini kullandı.

ataturk-hayata-gozlerini-yumdugu-dolmabahce-de-anildi-803341-1.

DOLMABAHÇE ‘AĞAÇLI YOL’ DA ATATÜRK’ÜN SESİ YANKILANDI

Anma programı sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Dolmabahçe Caddesi’nde Atatürk’ün kendi sesinden 10. Yıl Nutku’nun hoparlörlerden yayınlanmasıyla başladı. Beşiktaş Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen resmi törenin ardından yurttaşlar Dolmabahçe Sarayı’nı ziyarete geldiler. Beşiktaş Belediyesi’ne bağlı ekipler Dolmabahçe Sarayı önünde yurttaşlara şapka ve Türkiye bayrağı dağıttı.

29 Ekim’de Barbaros Meydanı’nda açılan ‘Cumhuriyet ve Atatürk’ sergisini birçok yurttaş ziyaret etti.

ataturk-hayata-gozlerini-yumdugu-dolmabahce-de-anildi-803343-1.

AKPOLAT: ATATÜRK’ÜN İZİNDE ÖDÜN VERMEDEN YÜRÜMEYE KARARLIYIZ

Bir süredir Covid-19 tedavisi evinde devam eden ve bu nedenle törenlere katılamayan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, anma törenine katılamadığı için duyduğu üzüntüyü dile getirerek şu açıklamayı yaptı:

“Her zaman geleceği kuran, ulusunu geleceğe taşıyan ve insanlığın medeniyet mirasına değeri ölçülemez katkılar sunan büyük kahramanlar vardır. İşte Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK insanlığın büyük, ortak ve ölümsüz kahramanıdır. Değeri bütün insanlık tarafından her geçen gün çok daha iyi anlaşılan Büyük Atatürk’ü ebediyete uğurlayışımızın 82. yılında saygı, şükran ve minnetle anıyoruz.

Yaşadığımız ülke ve dünya koşulları Atatürk’ün ne denli büyük bir devrimci, kahraman ve lider olduğunu her defasında ortaya koymaktadır. Yokluklar içinde bir ulus yaratmak, yokluklar içinde yeni bir toplum inşa etmek ve bütün saldırılara rağmen dimdik ayakta kalabilmek bu tarihi kişiliğin eseridir. Eserleri, devrimleri, fikirleri ile sonsuza kadar yaşayacak Büyük Atatürk’ün izinde Beşiktaş halkı ve belediyesi olarak ödün vermeden, yılmadan yürümeye kararlıyız.

Geçmişte bu ülkeyi var eden ışık elbette bu ülkeyi sonsuza kadar taşıyacaktır. ATA’mızı sonsuz saygı ve özlemle anıyor, yolunda yürümenin onurunu yaşıyoruz.”

ataturk-hayata-gozlerini-yumdugu-dolmabahce-de-anildi-803342-1.

KAFA RADYO DOLMABAHÇE’DEN CANLI YAYIN YAPTI

Aynı zamanda Kafa Radyo’da sabah 07.00’den itibaren 10 Kasım özel yayınını Beşiktaş Dolmabahçe'den gerçekleştirdi. İlgiyle takip edilen radyo programcıları Nihat Sırdar, Güçlü Mete ve gazeteci Candaş Tolga Işık Dolmabahçe’deki anma programlarını 3 saat boyunca kesintisiz olarak dinleyicilerine aktardı.