Atatürk Orman Çiftliği'ndeki yangının şüphelisi Mehmet T. akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için Adi Tıp Kurumu'na sevk edildi.

Atatürk Orman Çiftliği yangını şüphelisi, Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi

Ankara'da Atatürk Orman Çiftliği'nde Pazar günü çıkan ve yaklaşık 5 hektarlık alanın zarar gördüğü yangınla ilgili gözaltına alınan Mehmet T., akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

Orman Genel Müdürlüğü, yangına 10 dakika içinde müdahale edildiğini, 40 dakikada söndürüldüğünü açıkladı.

1925 yılında kurularak 1937'de Mustafa Kemal Atatürk tarafından Hazine'ye bağışlanan Çankaya ilçesindeki Dumlupınar Bulvarı üzerinde bulunan Atatürk Orman Çiftliği arazisinde dün öğle saatlerinde yangın çıktı. AOÇ'nin Eskişehir yoluna yakın bölgede bir kaç noktada çıkan yangına karadan ve havadan müdahale edildi. Yangın, Orman Genel Müdürlüğü ile Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren çalışmasıyla söndürüldü. Yangında yaklaşık 5 hektarlık alan zarar gördü.

Yangın başladığı sırada bölgede bulanan ve akli dengesinin yerinde olmadığı öne sürülen Mehmet T., polis tarafından şüpheli olarak gözaltına alındı. Konuşma engeli bulunduğu belirtilen ve bu yüzden emniyette ifadesi alınamayan Mehmet T., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Soruşturmayı yürüten savcı, Mehmet T.'yi akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na sevk etti. Mehmet T.'nin daha sonra tekrar savcılığa sevk edileceği bildirildi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan dün yapılan yazılı açıklamada ise saat 12.10’da çıkan orman yangınına 12.20’de ilk müdahalenin yapıldığı bildirilerek, "İlk olarak Hacettepe bölgesinde görülen yangına Tarım ve Orman Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına ait olan ve bölgede görev yapan su tankeri ile müdahale edildi. Akabinde ise Orman Genel Müdürlüğüne ait ekipler vakit kaybetmeden alana sevk edildi. Yangına; 1 helikopter, 9 arazöz ve 4 ilk müdahale aracı ile yangın söndürme işçileri müdahale etti ve yangın kontrol altına alındı" denildi.

Öte yandan yangının çıkış nedeniyle ilgili incelemelerin sürdüğü kaydedildi.