Atatürk Parkı için ikinci keşif

Abidin YAĞMUR

Mersin Limanı’nın şehir merkezinin en gözde parklarından biri olan Atatürk Parkı’na doğru genişletilmesi projesine karşı açılan dava kapsamında görevlendiren ikici bilirkişi heyeti keşif yaptı. Bilirkişi incelemesi sırasında liman girişinde toplanan yaşam savunucuları, “Atatürk Parkı halkındır, halkın kalacak” diye slogan attı.

Mersin Limanı’nın Atatürk Parkı’na doğru genişlemesi projesine karşı açılan davada bilirkişi heyetinin görüşünü dikkate alan Mersin İdare Mahkemesi projenin yürütmesinin durdurulmasına karar vermişti. Liman işletmecisi MİP mahkemeden yenir bir bilirkişi heyeti talep etti. İkinci bilirkişi heyeti de liman sahasında inceleme yaptı.

Mersin Limanı’nın Atatürk Parkı’nı etkileyecek şekilde genişlemesine karşı çıkan çevre örgütleri ve meslek odaları da bilirkişi incelemesi öncesinde Atatürk Parkı’nda bir açıklama yaptı.

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Başkanı Sabahat Aslan, liman genişleme projesine açtıkları davada bilirkişi heyetinin raporunu dikkate alan mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini, ancak davalıların itirazı üzerine yenir bir bilirkişi ataması yapıldığını kaydetti. Aslan, Mersin Liman işletme şirketi ola MIP’in limanı Atatürk Parkı’na doğru genişletmesinin de bir rant projesi olduğunu söyledi.

Bu projenin kent yaşamına bir saldırı olduğunu söyleyen Aslan, proje gerçekleşirse Atatürk Pakı’nın yok olmasına sebep olacağına dikkat çekti. Atatürk Parkı’nın kentin simgesi olması yanı sıra kentin akciğeri olduğunu belirten Aslan, parkın halk için nefes alma yeri olduğunu söyledi. Liman genişlemesinin halkın parkı kullanımına engel olacağını söyleyen Aslan, yapılacak keşfin hukuktan yana ve bilimsel bir şekilde yapılmasını temenni ettiklerini ve bilirkişilerin doğadan ve halktan yana karar vermesini temenni ettiklerini belirtti. Aslan “Atatürk Parkı halkındır, hukuksuz bir şekilde rant uğruna heba edilmesine izin vermeyeceğiz. Bundan sonra da mücadelemiz devam edecektir” dedi.