"Atatürk'ün Eczanesi" kapandı

Ankara'da 1919 yılında Hüseyin Hüsnü Sarı tarafından kurulan ve "Atatürk'ün Eczanesi" olarak bilinen İstanbul Eczanesi kapandı. 99 yıllık İstanbul Eczanesi'ni 1979 yılından beri işleten Eczacı Ömer Faruk Erdem, kapatma kararına ilişkin, "Motivasyonum bozuldu" dedi.

Oda TV'nin aktardığı habere göre, Eczacı Erdem eczaneyi Refik Saydam'ın talimatıyla 19 Ocak 1919 yılında Hüseyin Hüsnü Sarı, o zamanki parayla 750 liraya Anafartalar Caddesi'nde açtığını anlatırken şöyle dedi:

"1955 yılana kadar orada çalışıyorlar. 1955 yılından sonra bugünkü Ankara Adliye Sarayı'nın olduğu yerde hizmet veriyor. 1962 yılında Ulus İş Hanı tamamlandığında buraya taşınıyor. 1965 yılında Hüseyin Hüsnü Sarı rahmetli olunca yerine oğlu Adil Sarı geçiyor. 1979 Şubat ayında da Adil Bey bana devretti ve ben bugüne kadar getirdim."

ANLATIRKEN DUYGULANDI

Kapatma kararını anlatırken duygulandığı gözlenen Ömer Faruk Erdem, "Ekonomik nedenlerle kapatmak zorunda kaldım. Zaten Ulus İş Hanı'ndaki iş yerlerinde son 10 yıldır bir tedirginlik var. Buranın yıkılacağı ve yayalaştırılacağı söylentileri var. Sözleşmesi biten iş yerlerine Büyükşehir Belediyesi tarafından boşaltmaları için tebligat gönderiliyor. Bizim sözleşmemiz de Haziran 2018'de bitiyor. Aynı tebligat bize de geldi. Buradaki esnaf bu nedenle cesaretle ticaretini yapamadı" dedi.