Atatürk ve Mevlana hakkında sözleri tepki çeken 'stand-up'çı Emre G'nin tutuklandığı bildirildi

Atatürk ve Mevlana hakkındaki sözleri tepki çeken 'stand-up'çı tutuklandı

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı videoda Mevlana, Şems Tebriz ve Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi şahsiyetlerine hakaret ettiği iddiasıyla Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılan 'stand-up'çı Emre G., İstanbul’da gözaltına alındı. Gözaltına alınan G.,'nin tutuklandığı bildirildi.

İddiaya göre, Emre G. adlı bir stand-upçı, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı videoda Mevlana, Şems Tebriz ve Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret içeren ifadeler kullandı. G.’nin ifadelerinden sonra da dün (9 Nisan) Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya üzerinden paylaşılan videoyla ilgili soruşturma başlattı.

Yürütülen soruşturma kapsamında şüpheli hakkında çalışma başlatan İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, Emre G.’nin Kadıköy’de olduğunu belirledi. Tespit edilen adrese baskın düzenleyen siber polisi, zanlıyı gözaltına aldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürülen Emre G.’nin, ifadesinin savcılık tarafından SEBGİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) üzerinden alınacağı öğrenildi.

TUTUKLANDI

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı arasında Ses ve Görüntü Bilişim Sistemleri (SEGBİS) vasıtasıyla sorgulanma işlemi yapılan zanlı tutuklandı.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şüphelinin, sorgusunun ardından, 'Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Yasa'ya muhalefet', 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' maddeleri uyarınca Konya 4.Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiştir. Zanlı, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştır."

İHA