Sinan Ateş’in sinayetinde gözaltına alınan isimler, “Soruşturmada tüm yollar MHP’ye çıkıyor” dedirtti. MHP’li Yalçın’ın özel kalem müdürü olduğu iddia edilen Emre Yüksel de gözaltına isimler arasında yer aldı.

Ateş cinayetinde çember daralıyor
Emre Yüksel (Solda) Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yıldırım ile birlikte.

BirGün/ANKARA

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada dün yeni bir gelişme daha yaşandı. Soruşturma kapsamında aralarında Ülkü Ocakları genel başkan yardımcısı ve MHP Genel Başkanı Semih Yalçın’ın özel kalem müdürü olduğu iddia edilen Emre Yüksel’in de yer aldığı üç kişi daha gözaltına alındı.

Sinan Ateş’i öldüren Eray Özyağcı’yı Ankara dışına kaçırmakla suçlanan ve daha önce adli kontrolle serbest bırakılan Ülkü Ocakları eski yöneticisi Tolgahan Demirtaş da dün gözaltına üç kişiden biri oldu. Eğitim Sen ile Özgürlük ve Dayanışma Partisi üyesi öğretmen Bahadır Grammeşin’i öldürmekten müebbet hapis cezasına çarptırılan sanıkların avukatlığını yapan ve 2015 yılında MHP’den milletvekili adayı olan Serdar Öktem ise gözaltına alınan üçüncü isim oldu. Öktem’in öte yandan, Hasan Ferit Gedik cinayetiyle ilgili açılan organize suç örgütü davasında sanıkların avukatlığını da yaptığı öğrenildi. Soruşma kapsamında tutuklanan toplam kişi sayısı ise gözaltına 15’e yükseldi.

ÖZEL KALEM İDDİASI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında yaşanan yeni gelişmeler, Sinan Ateş cinayeti karşısında sessiz kalmayı tercih MHP’nin olaydaki rolünü bir kez daha tartışmaya açtı. 24 Ocak’ta isimlerden birinin MHP’li Semih Yalçın’ın özel kalem müdürü olarak görev yaptığı iddiası ve avukat Serdar Öktem’in MHP’den milletvekili adaylığı, “Soruşturmada tüm yollar MHP’ye çıkıyor” değerlendirmelerine neden oldu.

Suikastın “tetikçisi” olmakla suçlanan firari Eray Özyağcı’yı cinayet sonrası Ankara dışına çıkardığı iddia edilen ve 18 Ocak’ta adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş’ın yeniden gözaltına alınması dikkat çekti. Demirbaş, cinayetin ardından saklandığı MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un bulunduğu evde yakalanarak gözaltına alınmıştı.

***

‘İŞİMİZ OLMAZ’ AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Ateş’in öldürülmesinin ardından partisine yöneltilen eleştiriler üzerine attığı tweetlerle başta Kılıçdaroğlu olmak üzere diğer partilerin liderlerini suçlamıştı.Yalçın’ın tweetlerinden bazıları şöyle: “Kılıçdaroğlu ve yancıları aday belirleme sürecinde çuvalladığından, dikkatleri üzerlerinden uzaklaştırıp başka noktalara sevk etmeye çalışıyor. MHP’ye sardırma çabaları bu yüzden… CHP’nin başındaki çelimsiz ve çaresiz zat, ne zaman başı sıkışsa MHP’ye ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye en adi iftiralarla saldırıyor. Kemal Kılıçdaroğlu önce kendi söküğünü diksin, kendi ayıplarını örtsün, sonra başkalarında kusur ve eksik aramaya kalksın. CHP’nin başı şunu bilsin: MHP’nin mafyayla, torbacılarla işi olmaz. Eğer bu ülkede siyasi mafya varsa, ki var; başını CHP çekiyor. Öyle bir mafya ki yedi kocalı Hürmüz gibi… Herkese kırıtıp her kesime ilişiyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun zerre kadar şerefi, haysiyeti ve namusu varsa; önce PKK’ya hangi sözleri verdiğini, Deva Partisinin başındaki çapsız âdemle birlikte ayrılıkçı Kürtlerin acentesi HDP’ye hangi bölücü taahhütlerde bulunduğunu açıklar. Ali Babacan isimli ne idüğü belirsiz zat, günlerdir Anayasa’da değiştirilmesi mümkün olmayan ilk 4 maddenin değiştirileceğini konuşuyor. Kılıçdaroğlu ve Babacan’ın dili; ihanetin, bölücülüğün dilidir. Hürmüz Hanım’ın nikâhsız kocaları, bize önce bunları açıklayın; sonra MHP’ye ayar vermeye cüret edin!”