- İyi akşamlar sayın seyircilerimiz; bu akşamki programımızda; değerli hocamız sorularınızı yanıtlayacak. Ayaklarınıza sağlık hocam, hoş geldiniz… Hocam, izleyicilerimizin sorularını almaya başlayalım; ilk izleyicimiz hatta:

- Hayırlı akşamlar hocam; sakız çiğnemek orucu bozar mı?

- Hocam, çerez yemek niyetimizi bozar mı?

- Hocam; Google’a ‘diyanet işleri başkanı’ yazınca çıkan otomatik aramaların ilk sırasında ‘makam aracı’, 2. sırasında ‘jakuzi’, 5. sırasında ‘arabası fiyatı’ 6. sırasında ‘araba’, 8. sırasında ‘Mercedes’ maddeleri çıkıyor. Google hakkınızda gıybet yaparak günaha mı giriyor?

- Abdülkadir Selvi, iddiaların aksine evinizde 500 bin TL’lik jakuzi olmadığını “Yok, yok” diyerek kesin bir dille savunup yalnızca misafirlerinizi ağırlamak için yaptırdığınız tadilata 60 bin TL harcandığını söylemiş. Abdülkadir Selvi’nin bile savunacağı duruma düşmek gibi bir kabir azabına nasıl dayanıyorsunuz?

- Eşiniz; Facebook sayfasında “Çocuk odası seçmekte zorlanıyor musunuz?” başlığı altında, başını yastık niyetine taşa koymuş bir sokak çocuğun resmi paylaşarak vicdanlara seslenmiş! Siz, eşinizle; misafir ağırlayacağınız salonunuz için 60 bin lira harcarken mobilya seçmekte zorlandınız mı?

- Hocam; nerden geliyor bu jakuzinin suyu?

- Hakkınızda çıkan 1 milyonluk zırhlı Mercedes’e biniyor haberlerinin ardından; “o araç bir mezara dönüştü…” dediğiniz aracın yerine gelen zırhlı araç… Ölmeden zırhlı araca koydular beni. Offf gençliğim eyvah!

- Hocam 300 bin küsür TL’lik Mercedes’i ibreti alem için iade edeceğinizi söyledikten günler sonra; CB, size zırhlı Mercedes tahsis edileceğini söyledi. Yeni araç 1 milyon TL. 300 bin TL’lik aracı verip 1 milyonluk aracı almak. 1 koyup 3 almak… Faiz haram değil mi hocam?

- Hocam, A noktasından B noktasına mesafeyi 300 bin TL’lik Mercedes 2 saatte gittiğine göre, aynı yolu 1 milyon TL’lik zırhlı Mercedes kaç saatte gider?

A)1 B) 0,5 C) 2 D) 3 E) 0,75

- Hocam, ateyizler sizin Mercedes’i de açıklasın!

- Kıymetli hocam; doktora tezinizi ‘Sünnet ve hadisin anlaşılması ve yorumlanmasında metodoloji sorunu’ konusunda yazmışsınız. Hazreti Muhammed deveye biniyordu, sizin zırhlı Mercedes’inizin olmasını; sünnet anlayışınız ve sünneti günümüze yorumlanma metodunuz olarak yorumlayabilir miyiz?

- Hocam, Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl, ”Kamuya ait mallarda bütün toplum fertlerinin eşit hakkı vardır” diye fetva yayımladı. Madem öyle, şu Mercedes’i bi tur versenize!

- Hocam yemek yemek üzerine ne düşünürsünüz bilmem ama kul hakkı yemenin ayıp-günahla bir ilgisi olmalı…

- Hocam Twitter’dan yayımladığınız Anneler Günü mesajında “Bugün zalimleşen ve gaddarlaşan dünyamızın annelerin merhametine ihtiyacı var” demişsiniz. Size makam aracı tahsis edenlerin; polislere, acılı annelere su ve gaz sıkması için TOMA tahsis etmesi ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

- Hocam; göreve ilk geldiğinizde, “Peygamberim bana, ‘Selamı yayınız’ diyor. Ben şimdi sokağa çıkıp her gördüğüme selam vererek mi selamı yayabilirim yoksa twitter’da bir anda binlerce insana barış ve esenlik mesajı vererek mi yayabilirim?” demiştiniz. Son iki yılda, twitter mwitter hepsinin kökü kazınmaya niyetlenilerek, selamı yaymamız engellendi. Hak mıdır?

- Hocam; CB, ”Niçin bizim dini liderimiz tarifeli uçakla gitsin?” diyerek size özel uçak tahsis edilmesi için girişimlere başlayacağını belirtmiş… Paylaşmayı ve kanaatkârlığı öğütlerken bu kadar havalanmak caiz midir hocam?

- Hocam, 1992’de vizyona giren, Tunç Okan’ın yönettiği, başrolünde İlyas Salman’ın oynadığı Sarı Mercedes filmine İMDB sinema veri tabanı; 10 değil 7.8 puan vermiş. Beyan ettiğiniz üzere, araç yüzünden makamınızın itibarsızlaştırılma teşebbüslerinin çok önceden uluslararası mecrada başladığını söyleyebilir miyiz?

- Hocam; sordum Sarı Mercedes’e annen baban var mıdır?