Atiba farkıyla gelen üç puan

Sıkışık takvimde Salı mesaisi… Bir tarafta yedi maçtır galibiyeti unutan Yeni Malatyaspor, diğer yanda zirve yarışında hata yapmak istemeyen Beşiktaş… Ülkenin en kötü zeminlerinden birine sahip olan stadyumda nefesler tutulmuş, ilk düdük bekleniyor.

Ev sahibi cephesinde istenmeyen sonuçlardan sonra Hamza Hamzaoğlu’yla yollar ayrılmıştı. Hâlâ teknik direktör koltuğunun boş olduğu kulüpte, sportif direktörle yardımcı antrenör takımı maçlara çıkarıyor. Hamza Hoca’nın dört forvetli formülünden sonra bugün sahada daha kalabalık tutulmuş bir orta saha dikkat çekiyor. İstikrar abidesi Umut Bulut kulübede başlarken, Anadolu temsilcisinde gözler şüphesiz Adem’le Tetteh’te de olacak. Ligde sıkıntı yaşamamak için puanlara ihtiyaç duyan Malatyaspor, bakalım Beşiktaş’a sürpriz yapabilir mi?

Deplasman ekibinde kendini iyi istemeyen Ersin’in yerine Utku eldivenleri teslim almış durumda. Oynattığı futbolla parmak ısırtan Sergen Yalçın, mücadeleci rakibe karşı orta sahayı Necip-Josef-Atiba’dan oluşturmuş. Denizli karşısında dinlendirilen Ghezzal, şüphesiz Kartal’ın çilingiri olacak gibi duruyor. Sanki bu kadro duran toplarla sonuç arayacak gibi gözüküyor. Daha sert bir orta sahayla başlayan Yalçın’ın duruma göre kulübeden sahaya orta saha oyuncularını atmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İyi başlayan Beşiktaş sağlı sollu ortalarla rakibi yokluyordu. Zemin, Galatasaray maçına kıyasen iyi gözüküyordu. 14’te ilk ciddi tehlikeyi N’Sakala yaratmış, onun ortasına Aboubakar kafayı iyi vuramamıştı.

23’te her iki kalede karşılıklı tehlikeler yaşanıyor; Aboubakar’ın şutunu savunma, Mustafa’nınkini ise kaleci Utku engelliyordu. 38’te yine Mustafa’nın vuruşu az farkla auta gidiyordu. İlk devreden gol sesi çıkmazken, Malatyasapor adına Mustafa, Beşiktaş adına da Ghezzal öne çıkmıştı.

İkinci yarının başında, rakibin akınlarını kesmekte yetersiz kalan Necip’in yerine Mensah oyundaydı. Yalçın belli ki orta sahada dizginleri eline almak istiyordu.

59’da Kartal öndeydi. Aboubajar’ın kaçırdığı 38’lik Atiba, çaprazdan düzgün bir vuruşla ağları bulmuştu. 61’deki duran topta fark artabilirdi. Welinton fişi çekememişti. 77’de oyuna sonradan dahil olan Gökhan Töre’nin şutu az farkla auta gidiyordu.

82’de ani gelişen Malatyaspor akınında çok doğru pozisyon alan Atiba, bu sefer de kalesinde olası bir pozisyonu engelliyordu. Kalan dakikalarda iki taraf da buldukları pozisyonları değerlendiremeyince, üç puan tek golle Kartal’ın oluyordu.

Ev sahibi sekiz maçtır kazanamıyor. Ligin en sert takımlarından biri durumundalar ancak gol yollarında zorlanıyorlar. Bakalım takımın başına geçecek yeni hoca bu sorunlara çözüm bulabilecek mi… Beşiktaş’a gelince… Bu zorlu dönemeçten, hem de kötü oynanan bir günde çıkarılan üç puan altın değerinde olsa gerek. Hayat yolunu çoktan yarılamış olan Atiba’yı ayakta alkışlamak gerekiyor. Bizim gençler milim milim ilerlerken, o bu yaşında bile üstüne koymaya, repertuarını değiştirmeye devam ediyor. Helal olsun!