Sanat dünyasının ünlü isimleri de sandık başına gitti. Sanatçılar oy kullandıkları anın fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından paylaştı. Hepsi özgürlük ve adaletten yana oy kullandıklarını açıkladılar.

Atılan her bir oy özgür sanat için
Sezen Aksu. (Fotoğraflar: AA, DHA, İHA)

Yurt içinde 60 milyon 697 bin 843 seçmen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri için dün sandığa gitti. AKP döneminde baskılarla ötekileştirmelerle, hakaretlerle karşı karşıya kalan yerden yere vurulan sanatçılar da yaşanılır güzel bir Türkiye’de özgür sanat için oylarını kullandılar. Seçimle ilgili yaptıkları paylaşımları okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Sezen Aksu oyunu Beykoz’da kullandı. Aksu saat 08.30 sıralarında Sedat Simavi Orta Okulu’na geldi. Sırada bekleyenler, Aksu ile fotoğraf çektirip imza aldı. 1275 no’lu sandıkta oyunu kullanan sanatçı “’Vatana millete hayırlı olsun’, hep öyle denir; ben de öyle diyeyim. Gerçekten öyle olsun” dedi. Oy kullanmak için okula gelen bir kişi sanatçıya çiçek vererek anneler gününü kutladı. Hayranına sarılarak öpen Aksu daha sonra okuldan ayrıldı. 

Ata Demirer Bozcaada ilçesi Halk Eğitim Salonu’nda 1004 numaralı sandıkta oy kullandı. Demirer "Oyumuzu kullandık" mesajı attı.

Fedon Kalyoncu Bodrum Torba Mahallesi’ndeki bir çay bahçesinde kurulan sandıkta oyunu kullandı.

Duman Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile özdeşlesen ‘kalp’ emojisi paylaştı.

Kaan Tangöze

Athena bir konser sırasında seyircilerle birlikte Millet İttifakı’na desteklerini eliyle kalp yaparak gösterdi. Seyircileriyle birlikte aynı kalp işareti yapan grup üyeleri o anları "İLK TURDA BİTİRELİM!" sözleriyle paylaşarak Millet İttifakına desteğini açıklamıştı.

Athena grubu, 12 Mayıs Küçükçiftlik Park konserinde kalp işareti yaptı.

Tarkan oy verme anını gösteren fotoğrafları sosyal medyada paylaştı. Megastar, paylaştığı karelere "Ben oyumu verdim. Vatana, millete hayırlı olsun" notunu düştü. 

Hande Doğandemir sosyal medya hesabından AKP iktidarı süresince yaşanan Soma ve Ankara Garı katliamlarının, Ali İsmail Korkmaz’ın yer aldığı bir paylaşımı alıntılayarak “Hepsi için ilk turda bitirelim.

Hadise: Atatürk’ün biz kadınlara verdiği en büyük haklardan biri olan ‘seçme ve seçilme’ hakkını kullanarak sandığa git ve Oy ver! Hayatımızın her döneminde saygıyla ve minnetle anıyorum!

Berrak Tüzünataç: Bütün kalbimle hem bizler hem de gelecek nesiller için umut dolu bir sonuç olmasını diliyorum. Biz de hakkımızı kullandık, görevimizi yaptık. Şimdi sonuçları takip edeceğiz.

Serenay Sarıkaya: Heyecanlıyız. Hepimiz için hayırlısı olsun inşallah. Hepimize iyi gelecek olan olsun.

Mazlum Çimen: Umarım bir işe yarar ve mutlu olurum, oluruz."

Ferhat Göçer: Oyumuzu kullandık… Huzurla, Türkiye Cumhuriyeti’nin güzel insanlarına yakışan bir süreç olması ümidiyle…

Demet Akalın: Vatanımıza hayırlı olsun...

İrem Derici: Kalkın kız yallah oy vermeye.

İbrahim Büyükak: Oy kullanmaya çocuğumuzla birlikte geldik, geleceği için oy verdik.

Zeynep Bastık: Güzel ülkem için aydınlık yarınlar diliyorum.

Derya Baykal: Hepimize hayırlı olsun.

Murat Boz: Çok önemli bir gün, ‘benim oyumdan ne olacak’ deme, 1 oy 1 oydur, sen çok kıymetlisin, hep birlikte güzel yarınlara kavuşmamız dileğiyle.

Demet Akbağ: Millet İttifakı’nın sembol haline gelen kalp işaretini yaparak ve Kılıçdaroğlu’nu etiketleyerek #İlkTurdaBitirelim etiketini kullandı.

Mor ve Ötesi: Ankara duysun! 28 Mayıs 2022’den, İnönü’den bir selam getirdik size sevgili Kemal Kılıçdaroğlu!. Dünyanın binbir türlü hali var. Bizi dinlediğiniz her an için teşekkür ederiz. Lütfen geleceğinize sahip çıkın. İlk turda bitirelim. Tekrar görüşmek umuduyla…

Şevval Sam: Baktım; gözlerim doluyor. oyumu verir vermez oradan hızla uzaklaştım.. ama oyumu kullanırken bin kere kontrol ettim.. doğru katlamak ve doğru yerleştirmek için ter içinde kaldım. Umuyorum ve diliyorum ki bu aşık olduğum topraklarda özgürlük, barış, demokrasi, sevgi ve birlik beraberlik, güçlenerek büyüsün; her zamankinden daha derinlere kök salsın. Herşey çoook güzel olsun…çooook güzel!!!!

Caner Özyurtlu: Türkiye’nin tekrar gerçek bir ülke olması yolunda son şansımızı denedik. Aşağıya yazacağınız her türlü yorum instagram batıncaya kadar burada kalacak cevap vermeyeceğim. Ülkenin durumu ortada, aklınızı, fikrinizi açıkça buraya saçmaktan çekinmeyin, aylar yıllar cevap verir hepimize.

Teoman: Size şarkı gibi uyduruk bir şeyden bahsetmiyorum şu anda. Çok önemli bir şeyden bahsediyorum: Seçimden” diyerek “Önümüzdeki seçim çok önemli. Ben iki yoldan birinin Türkiye için uygun ve çok güzel olduğunu düşünüyorum. Çağdaş, laik, ekonomisi güçlü, eğitim sistemi düzgün, eşitlikçi, herkesin kendini birinci sınıf vatandaş hissettiği bir Türkiye. Ben de ona uygun bir oy vereceğim. Bu videonun amacı sizi etkilemek aslında, sizin de benim gibi doğru tarafa oy vermeniz için yapıyorum bunu.

Öykü Serter: İlk turda bitirelim

Redd: Korkmuyoruz, kazanacağız... İlk turda bitireceğiz. Ve oyumuz tabii ki Kemal Kılıçdaroğlu’na.

Cem Davran: Kemal Kılıçdaroğlu’nun toplumsal barışımız için çok büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Öfkenin, sevgisizliğin biteceği yepyeni bir dönemi çoktan hak etti bu güzel ülke.

Sibel Alaş: Son kez... Avaz avaza... Haydi Kılıçdaroğlu! Haydi kızımın dedesi! Haydi babam! Bitirelim ilk turda.

Berna Laçin: Ben kısaca şöyle diyorum, C.B için oyum: Kemal Kılıçdaroğlu.

Özcan Alper: Bay Kemal çıktığı yoldan asla dönmez. Milletimiz için, milletimizle birlikte. Allah yardımcımız olsun.

Haluk Levent, sandık başına giderek oy kullandı. O anı sosyal medya hesabından paylaşan Levent, ''Deprem bölgesini unutmayalım. Demokrasi ne güzel şey. Haydi ben yine deprem bölgesine gidiyorum. Orayı unutmayalım arkadaşlar. Orası hep gündemde olmalı.

Demet Sağıroğlu: "Kuyrukta bekleyen tekerlekli sandalyeyle gelmiş 85 yaşındaki teyzem, seçmen kabinine de tek başına girebiliyorsa, yürüyerek gelen, sağlık problemi olmayan Berat Albayrak’ın annesi, tüm itirazlara karşı kabine Berat beyle nasıl girebiliyor.? İşte bu haksız düzen değişecek! “Bize var, size yok” ‘lar artık olmayacak. Akrabam, yakınım yok artık! Artık her şey etik, #herseycokguzelolacak"