Atılım çalışanları uzaktan eğitim istiyor

Yaren Çolak

Atılım Üniversitesi geçen günlerde, 2020-2021 Güz dönemi için örgün (yüzyüze) eğitim modelini de içeren hibrit adı verilen yeni bir öğretim modeline geçti. Diğer üniversitelerin çoğu pandemi nedeniyle uzaktan eğitime ağırlık verirken Atılım Üniversitesi’nin ağırlıklı olarak örgün eğitimi tercih etmesi akademisyenlerin ve öğrencilerin tepkisini çekti.

Sağlık Bakanlığı’nın YÖK’e vermiş olduğu ve YÖK’ün 4 Eylül’de üniversitelere gönderdiği yazıda belirtilen, teorik derslerin “Yüz yüze ve olabildiğince aynı ortamda bulunmadan yapılması” tavsiyesinin görmezden gelindiğini söyleyen Atılım Üniversitesi çalışanları, bu kararın eğitim ve sağlıktan ziyade ticari kaygılarla verildiğini söyledi.


Atılım Üniversitesi’nden bir akademisyen şöyle konuştu: “Bizleri örgün eğitime zorluyorlar. Biz eğitimin online olmasını istiyoruz. Üniversitede Covid-19 nedeniyle gerekli tedbirlerin alınmadığını görüyoruz. Bu nedenle örgün eğitimin hem bizler hem öğrenciler açısından büyük risk olduğunu düşünüyoruz. Yönetim tarafından biz bu eğitimi örgün ve hibrit yapacağız baskısı var. Öğrenciler de tedirgin.”

TEDBİR: İNDİRİMLİ TEST

Örgün eğitim için gerekli tedbirlerin alınmadığına vurgu yapan çalışanlar, “Bizlere tedbir olarak bazı hastanelerle anlaştıklarını oradan indirimli fiyatla Covid-19 testi yaptırabileceğimizi söylüyorlar. Ayrıca herkese HES kodu zorunluluğu getirildi. Ben başkasının HES koduyla geleni ancak sonradan tespit edebilirim” ifadelerini kullandı.