Yunanistan'ın başkenti Atina'nın kuzeyinde yer alan Penteli ve Rapentosa Dağı’nda çıkan orman yangını ikinci gününde sürüyor. Yangının yerleşim bölgelerine sıçraması nedeniyle birçok yerleşim alanı tahliye edildi. Yerleşim bölgelerinde çok sayıda ev kullanılamaz hale geldi.

Atina’daki orman yangını ikinci gününde: Çok sayıda ev zarar gördü
Fotoğraf: İHA

Yunanistan'ın başkenti Atina’nın kuzeyinde yer alan Penteli ve Rapentosa Dağı’nda dün yerel saatle 03.30'da başlayan orman yangını ikinci günde de devam ediyor.

Kısa sürede yayılan yangın nedeniyle 4 yerleşim bölgesi alevlere teslim oldu, 600'den fazla kişi de bölgeden tahliye edildi. Hızı saatte 80 kilometreye ulaşan şiddetli rüzgar sebebiyle kontrol altına alınamayan alevler, onlarca evi kullanılamaz hale getirdi.

Yangının etki altına aldığı Drafi, Anthousa ve Yeraka gibi yerleşim bölgelerinde çok sayıda ev yangında kullanılamaz hale geldi.

"ZOR BİR GECEYDİ"

Yunanistan İtfaiye Teşkilatı Basın Temsilcisi Epipyrago Ioannis yaptığı açıklamada, yangının kısa süre içerisinde 23 kilometrekare alana yayıldığını ve alevlerin kamu kurumlarına, tarım alanlarına ve yerleşim noktalarına sıçradığını söyledi.

Gece boyunca yangına müdahale edildiğini ifade eden İtfaiye Departmanı Sözcüsü Yiannis Artopioes, “Zor bir geceydi. Rüzgarın şiddeti nedeniyle alevler tüm müdahalelere rağmen yön değiştirdi” açıklamasında bulundu.

Fotoğraf: İHAFotoğraf: İHA

İklim Krizi ve Sivil Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, kuzeydoğu Attiki Bölgesi'nde çocukların güvenlik gerekçesiyle bugün yaz okullarına gönderilmemesi istendi.

Yunanistan Göğüs Hastalıkları Uzmanları Birliği, Pentelis Bölgesi sakinlerinin tedbir amacıyla bölgeden uzaklaşmasını, bunun mümkün olmaması halinde ise klimalı serin iç mekanlarda kapı ve pencereleri kapalı tutarak kalınmasını tavsiye etti.

Dün akşam saatlerinde çıkan yangın nedeniyle Penteli Çocuk Hastanesinde tedavi gören çocuklar, tedbiren başka hastanelere sevk edilmişti.

Fotoğraf: İHAFotoğraf: İHA

Kaynak: AA / İHA