Atışkan Alçı'nın Eskişehir'de bulunan fabrikasında Kristal-İş Sendikası üyesi işçilerin grevi 103 gündür sürüyor. Fabrika yönetiminin Çimse-İş Sendikası’nı fabrikaya sokarak grev kırmaya çalışması sonrası işçiler, Türk-İş Genel Merkezi’ne giderek yöneticilerle toplantı yaptı. İşçiler, “Mücadelemiz devam edecek” dedi.

Atışkan Alçı işçileri Türk- İş Genel Merkezi'nde: "Mücadelemiz devam edecek"

Aycan KARADAĞ

Atışkan Alçı’nın Eskişehir fabrikasında çalışan işçiler, 103 gündür direnişini sürdürüyor. Türk-İş’e bağlı Kristal-İş Sendikası ile işveren arasında toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 30 Haziran tarihinde işçiler greve çıktı.

Grev sürecinde fabrika yönetimi tarafından yine Türk-İş Konfederasyonu’na bağlı Çimse-İş Sendikası’nı fabrikaya sokarak grev kırmaya çalışması sonrası işçiler tepki gösterdi. Son olarak Çimse-İş'in Sendikası’nın fabrikada beyaz yaka çalışanlardan üye yapması sonrası işçiler, Türk-İş yönetimiyle görüşme gerçekleştirmek için Ankara’da yer alan Türk-İş Genel Merkezi’ne gitti. İşçiler yaşadığı sorunları yönetime bildirdi.

Toplantı sonrası konuşan grevdeki işyeri temsilcisi İsmail Saraç, “Grevimizin 103. gününde Türk-İş'e geldik, kendi yuvamıza geldik. Burada bazı Çimse-İş'in yapmış olduğu müdahaleler ile ilgili bilgilendirdik Türk-İş'i. Grevimiz devam ediyor. Kristal-İş ile biz bu işi bitirmeyi düşünüyoruz. Bu yola Kristal-İş ile çıktık ve onunla devam edeceğiz” diyerek Çimse-İş'in çabalarına karşı örgütlü oldukları sendikaya sahip çıktıklarını belirtti.

"MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK"

Kristal-İş Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı da, şunları dile getirdi:

“Direnişimiz sürüyor. Grev sırasında Çimse-İş Sendikası fabrikada örgütlemeye yapmaya başladı. Aynı konfederasyonun, aynı iş kolunda faaliyet gösteren sendikalarız. Sendikal rekabeti anlarım ama bir işyerinde işverenin desteği ile grev kırmaya çalışmak kabul edilemez. Çimse-İş bu grev kırıcılığa soyunmasın… Durumu genel merkeze ilettik. Bizim mücadelemiz devam edecek.”