‘Atlasjet çalışanlarının  ödemeleri derhal yapılsın’

HABER MERKEZİ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un kardeşi Ali Murat Ersoy’a ait Atlasjet’te 3 ay boyunca ücretsiz çalıştırılan ve şirketin iflasıyla hakları gasp edilen işçiler, bakana ait şirketin önünde eylem yaptı.

İşçilerin ETS Tur’un İstanbul Kadıköy’de bulunan genel merkezi önünde yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Yaklaşık 1 senedir devam eden mücadelemiz var. İlk ödeme sıkıntısına düştüğü zaman Murat Ersoy bizimle bir toplantı yaptı.

‘Biz Ersoy ailesiyiz. Bizde kimsenin parası kalmaz. Çalışın, biz de ödemelerimizi yapacağız. Ersoy ailesi sözünü tutar’ diye defalarca söz verdi. Kardeşinin bakan olduğunu da ima etti bize. Bu toplantılar defalarca yapıldı. İflastan 2 gün önce de bizimle toplantı yapıp ödeme yapacağını söyledi sonra iflas istedi. Mahkeme süreci açıldı. Yine çağırdı insanları yanına. Ödeyeceği paradan yüzde 30’a yakın indirim yaptırdı. 31 Ağustos’ta ödeme yapacağını söyledi, yine yapmadı. Artık yalan söylemeyi bıraksın, ödemeleri yapsın. Biz de Bakan’ın devreye girmesini istiyoruz. Kardeşiyle konuşsun, bize olan borçları ödensin.”