Ankara Tabip Odası, Covid-19 salgını nedeniyle yaş ve kronik hastalık gözetilmeksizin tüm topluma ücretsiz grip aşısı yapılması çağrısı yaptı.

ATO: Grip aşısı ücretsiz yapılsın

Ankara Tabip Odası (ATO), üst solunum yolu enfeksiyonu ve influenza’ya sebep olan virüs için yalnızca 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan yurttaşlara aşı yapıldığına dikkati çekerek, uygulamaların genişletilmesi yönünde çağrı yaptı.

ATO Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, grip aşısının yaş ve kronik hastalık gözetmeksizin ücretsiz yapılması gerektiği belirtilerek, kış aylarında karşılaşılacak bir grip salgınının, toplum sağlığı için ikinci bir krize neden olacağı uyarısında bulunuldu.

GRİP AŞISININ ÜCRETSİZ OLMASINI TALEP EDİYORUZ

Açıklamada, şu ifadeler kaydedildi:

"Her sene dünyada milyonlarca kişi üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle sağlık merkezlerine başvurmaktadır. Solunum yolu enfeksiyonu etkenleri arasında olan Influenza yani gribe neden olan virüsün çok ciddi komplikasyonları olup aşısı bulunmaktadır. Ülkemizde bu aşı sadece 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan kişilere yapılmaktadır.

Covid-19 salgını sonrası normalleşme süreci ile vaka sayıları artarken pek çok hastane tam kapasite çalışmaktadır. Grip salgınının, toplum sağlığı konusunda ikinci bir krize neden olacağı ortadadır. Bu konuda Sağlık Bakanlığı’nın bir eylem planı oluşturması gerekmektedir. Bu eylem planının önemli bir ayağı grip aşısının yaş ve kronik hastalık gözetmeksizin tüm toplum için ücretsiz olmasıdır.

Ankara Tabip Odası olarak grip aşısının ücretsiz olmasını talep ediyoruz."

ato-grip-asisi-ucretsiz-yapilsin-761513-1.