Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu, salgın ile mücadelenin geleceği için şehir merkezindeki kapatılan hastanelerin açılması çağrısı yaptı

ATO: Şehir merkezindeki kapatılan hastaneleri açın

Ankara Tabip Odası (ATO) Yönetim Kurulu, Bilkent Şehir Hastanesinin açılmasının ardından kapatılan "Ankara Numune Hastanesi, Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi, Dışkapı Çocuk Hastanesi, Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Ulus Devlet Hastanesi"nin açılması çağrısı yaptı.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamada, "Ankara’nın en köklü, en fazla acil hasta karşılayan, en fazla poliklinik yapılan, en kolay ulaşılabilen, üst düzey sağlık hizmeti veren hastaneleri, hizmetin sürmesi için yaptığımız bütün girişimlere rağmen kapatıldı. Bu olağan dışı durumda, sağlık hizmetlerine ihtiyacın arttığı ve artacağı salgın döneminde yaşamsal talebimiz var: Tıpkı Zekai Tahir Burak gibi kapatılan diğer hastanelerimiz de açılsın" denildi.

KAPATILAN DİĞER HASTANELER DE AÇILMALI

Kapatılan beş hastanenin Zekai Tahir Burak gibi açılarak en azından Covid-19 hastalarının karşılanması, tanısının, tedavisinin, gerekirse yoğun bakım tedavilerinin sağlanması için gecikmeden organize edilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, şu ifadeler kaydedildi:

"Pandemi sürecinin daha ilk günlerinde Çin’den, sonra da başka ülkelerden getirilenler Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Zekai Tahir Burak binasında gözlem altına alındı. Başlarda karantina hastanesi olarak kullanılan bina Mart ayının ikinci haftasında, Covid-19 vakalarının görülmeye başlamasıyla birlikte Pandemi hastanesi olarak çalışmaya başladı.

Hastanede bugüne kadar 6 bin 500 kişi muayene yapıldı, testleri pozitif çıkan yaklaşık 600 kişi yatırılarak tedavi edildi. Tıpkı Zekai Tahir Burak gibi kapatılan diğer hastaneler de açılırsa Şehir Hastanesi ve diğer hastanelerin üzerindeki yükü azaltacaktır."