ATSO Başkanı: Yılbaşı, dini bir konu değildir

Antalya Ticaret Sanayi ve Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, her yılbaşı ışıklandırma konusunu tartışmaktan yorulduklarını belirterek, esnafın bütün kurum ve kuruluşlar ile birlik içinde kentte ışıklandırma yapması gerektiğini söyledi. Yılbaşı kutlamalarına da değinen Çetin, "Yılbaşı, dini bir konu değildir. Yılbaşı Çin'de de Afrika'da da insanlığın ortak kutladığı, dinle ilgisi olmayan bir kutlamadır" dedi.
'YILBAŞI DİNİ BİR KONU DEĞİLDİR'
Antalya'da yılbaşı ışıklandırması konusunun gündeme yeniden geldiğini belirten Başkan Çetin, her yılbaşında bunu tartışmaktan yorulduklarını dile getirdi. Antalya'da bütün kurum ve kuruluşlar ile esnafın birlik içinde ışıklandırma yapması gerektiğini savunan Çetin, şunları söyledi:
"Antalya olarak biz, bir dünya kentiyiz. Turizmin gelişmesini, kışın da canlanmasını istiyoruz. İlimizde yaşayan binlerce Avrupalı var. Otellerimiz yılbaşı programları yapıyor ve önemli sayıda kişi diğer illerden geliyor. Antalya'da bu nedenle yılbaşı daha canlı olmalıdır, alışveriş indirimleriyle ticaret canlandırılmalıdır. Toplum olarak eğlenme konusuna da önem vermeliyiz. Eğlenmeyen bir toplum haliyle stresli, öfkeli olur. Sürekli çatık kaşlı, ciddi, birbirinde kusur arayan değil; güler yüzlü ve eğlenen bir toplum olmalıyız. Yılbaşı, dini ve milli bayramlar, kutlama günleri bu nedenle önemlidir; bir fırsattır. Yılbaşı, dini bir konu değildir. Hristiyan dininde Katoliklerin Noel'i, 24 Aralık gecesidir; Ortodoksların Noel'i de 6 Ocak gecesidir. Yahudilerin Hanuka Bayramı farklıdır. Yılbaşı Çin'de de Afrika'da da insanlığın ortak kutladığı, dinle ilgisi olmayan bir kutlamadır. Anneler Günü gibi bir gündür."
'SON KHK, SİYASİ GERİLİMİ ARTIRIYOR'
Başkan Çetin, hukuk sisteminin şiddeti önlemesi ve cezalandırması gerektiğini belirtti. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) uzlaşma görmek istediklerini vurgulayan Çetin, "Son Kanun Hükmünde Kararname'de yapılan bir düzenleme, siyasi gerilimi artırmaktadır. Bu konu, endişeleri giderecek şekilde düzeltilmelidir" dedi.
Türkiye ekonomisinde 2017'nin, son 4- 5 yılın en iyi yılı olduğunu kaydeden Çetin, 2018'de yüzde 4- 5 arasında büyüme beklediklerini söyledi. 2018'e yavaşlamayla girildiğini de dile getiren Çetin, "Başbakan da 2018'in ekonomide zor yıl olacağını söylemiştir. Gelecek yıl, enflasyonun dövize bağlı olsa da tek haneye dönmesi mümkündür. Dövizdeki durum, yumuşak karnımız olmaya devam edecektir. Eğer Merkez Bankası, faiz konusunda, ekonomi yönetimi yabancı sermaye konusunda güven verirse döviz artışı yavaşlar. Dış koşullar, iyi olursa ve reform adımları atılırsa fazla sorun yaşamayız" diye konuştu.