Günlerdir enkaz altında bulunan Hatayspor’un Ganalı futbolcusu Christian Atsu’nun menajeri Nana Sechere, “Türkiye'den herhangi bir yetkili bizimle iletişim kurmadı. Dil problemi sebebiyle sağlıklı bir bilgi alamıyoruz. Kulüp de yanımızda durmadı. Arama-kurtarma çalışmalarında da hiç görmedik. Geldiğimizden beri bir başımıza bırakıldık” dedi. Abisi Isaac Atsu da kimsenin kendilerine bir şey söylemediğini belirtti.

Atsu’nun abisi ve menajeri BirGün’e konuştu: “Yalnız bırakıldık”
Fotoğraf: DepoPhotos

Asena TUNCA

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Hatay’daki Rönesans Rezidans’ın enkazında onlarca insanla birlikte Hatayspor’un Ganalı futbolcusu Christian Atsu için de bekleyiş devam ediyor. Atsu’nun yakınları yaşadıklarını BirGün’e anlattı.

Sechere, çalışmaların bir hayli zayıf olduğunu belirterek, “Şu an Gana Büyükelçisi, Gana Büyükelçiği çalışanları, ağabeyi, kız kardeşi ve arkadaşları bekleyişini sürdürüyor. Burada kaynaklar çok yetersiz, Christian'ı bulmalıyız. Arama-kurtarma çalışmaları yeterli değil. Christian'ın içerde olduğuna dair net bir bilgimiz var. Ancak, yaşıyor mu yoksa yaşamıyor mu bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

“HIZLANMALARI GEREK”

Arama-kurtarma ekiplerinin içerde olanların bulunduğu yerden 8 metre uzakta çalıştıklarını kaydeden Sechere, "Türkiye'deki tüm hastenelere haber gönderdik. 'Bilinç kaybı yaşayan birinin yüzünü görürseniz lütfen fotoğrafını çekin' dedik. AFAD'dan da bunun sözünü aldık. Arama-kurtarma çalışmaları sürüyor fakat süreç çok yavaş ilerliyor bunun hızlanması gerek. Bir hastanedeyse onu bulmalıyız. Burada tercümanlara ve iletişimi sağlayacak insanlara ihtiyacımız var. Halen hayatta olabilir" dedi.

“BİR BAŞIMIZA BIRAKILDIK”

Devlet yetkililerinden herhangi bir bilgi alamadıklarını da kaydeden Sechere şunları söyledi: "Türkiye'den herhangi bir yetkili bizimle iletişim kurmadı. Dil problemi sebebiyle sağlıklı bir bilgi alamıyoruz. Kulüp de yanımızda durmadı. Arama-kurtarma çalışmalarında da hiç görmedik. Geldiğimizden beri bir başımıza bırakıldık."

Sechere'nin anlattıklarının ardından karşılaştığımız AFAD görevlisi, "Arama-kurtarma çalışmaları ve enkaz kaldırma eş zamanlı sürüyor. İçerdekiler için ise arama-kurtarma köpekleri devrede" dedi.

ATSU’NUN ABİSİ: DEVLET VE KULÜP SUSKUN

Atsu'nun abisi Isaac Atsu ise şunları söyledi:

“On gündür buradayız. Kardeşimden ve içerdekilerden hiçbir bilgi alamıyoruz. Devlet yetkilileri ve kulüp tarafından bize yardımcı olan olmadı. Arama-kurtarma süreci hakkında hiçbir şey söyleyemiyorum çünkü hiçbir şey bilmiyoruz. Kimse bize bir şey söylemiyor. Dil konusunda da çok problem yaşıyoruz. Yalnızca kardeşimi bekliyorum. AFAD görevlisinin söylediğinin aksine ben burada hiç köpek görmedim. Kardeşimden haber almak istiyorum. Arkadaşları, kardeşimiz, menajeri ve büyükelçi burada. Lütfen bize destek olun.”

Hatay’da yıkılan Antis Yapı tarafından inşa edilen Rönesans Rezidans’ın enkazı altında kaldığı belirtilen ve kendisinden hâlâ haber alınamayan Atakaş Hataysporlu sol kanat oyuncusu Christian Atsu’nun durumu, Türkiye’nin yanı sıra, doğduğu ülke Gana ve futbol kariyeri için bulunduğu Portekiz, İngiltere, İspanya, Hollanda ve Suudi Arabistan’da da merak ediliyor. Depremin üzerinden on gün geçmesine rağmen futbolcunun durumu hakkında hiçbir bilgi alamadıklarını kaydeden yakınları rezidansın enkazı önünde bekleyişlerini sürdürüyor.