RTÜK, Esra Erol'un tepki çeken programı nedeniyle kanala idari para cezası verilmesine karar verdi. CHP'li Konuralp, cezanın yetersiz olduğunu vurgulayarak " 6 aylık bir bebeğin özne olduğu programa verilen cezayı yeterli görmememiz daha ağır bir yaptırımı hak ettiğini düşünmemiz nedeniyle İlhan Taşcı ile birlikte karşı oy kullandık" dedi. RTÜK üyesi İlhan Taşcı da, "Aynı yayın farklı bir kanalda olsaydı kapatılırdı" ifadelerini kullandı.

ATV'ye tepki çeken programdan sonra idari para cezası

Esra Erol'un sunduğu ATV'de yayınlanan "Esra Erol’da" programında ekrana getirilen bir aile ilişkisine dair yapılan şikayetler üzerine Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) oy çokluğuyla kanala idari para cezası verilmesini yeterli gördü.

Kararın yetersizliğine tepki gösteren CHP'li RTÜK Üst Kurul Üyesi Okan Konuralp, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "RTÜK toplantısının gündeminde, ATV’nin kamuoyunda tartışma yaratan programı da vardı. Üst Kurul oy çokluğuyla, kanala idari para cezası verilmesini yeterli gördü. 6 aylık bir bebeğin özne olduğu programa verilen cezayı yeterli görmememiz daha ağır bir yaptırımı hak ettiğini düşünmemiz ve bu tür yayınların tüm kanalları kapsayacak şekilde sona erdirilmesi konusunda kurumsal bir adım atılması gerektiğine duyduğumuz inanç nedeniyle Sn. İlhan Taşcı ile birlikte karşı oy kullandık. Kamuoyunun vicdanına/bilgisine" ifadelerine yer verdi.

Konuralp, daha önce de 6 aylık bir bebeğin reyting uğruna kullanıldığını vurgulayarak şu açıklamayı yapmıştı:

"ATV’de yayınlanan program,reyting uğruna yetişkinler arasındaki ilişkinin ifşası değildir, sadece. Çok daha dramatik/travmatik olan reyting kapma kepazeliğinde 6 aylık bir bebeğin kullanılabiliyor olmasıdır. Bu vicdansızlık; bilinçli bir tercihtir. Rezilliğin, bedeli ödenmelidir."

İLHAN TAŞÇI: AYNI YAYIN FARKLI BİR KANALDA OLSAYDI KAPATILIRDI

RTÜK kararına ilişkin açıklama yapan CHP'li RTÜK üyesi İlhan Taşcı da şunları söyledi:

"ATV’de Esra Erol’un programında bir kadının, çocuğunun kocasından değil komşusundan olduğunu öğrenince sevinç gösterisi yaptığı yayına RTÜK yalnızca % 2 idari para cezası verdi. Aynı yayın farklı bir kanalda olsaydı kapatılırdı. Reyting ve para uğruna topluma kıyılıyor, yazık!

İktidarın sesi, Sarayın gözdesi olmak RTÜK tarafından korunup, kollanmak için yeterlidir. Oy çokluğuyla alınan karar, bilinen bu gerçeğin tescilidir. Bu ceza göstermeliktir ve amacı toplumdaki infiali yatıştırmaktır. Hepsi o kadar!"

NE OLMUŞTU?

Esra Erol’da programında geçtiğimiz günlerde yaşanan olay sosyal medyada tepkilere neden olmuştu. DNA testi sonucu kızının eşinden değil 28 yaş büyük komşularından olduğunun ispatlanması sonrası Esra Karakuş’ın sevinci kullanıcılar tarafından tepki çekerken bunu ekranlara taşıyan Esra Erol’a da tepki yağmıştı.