AÜ akademisyenlerine 'hakaret' soruşturması

Eylemlerde attıkları sloganlar ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle çok sayıda yurttaşa açılan “Cumhurbaşkanı’na hakaret” soruşturmalarının hedefinde bu kez akademisyenler var.

Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş, Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde öğretim görevlisi olan 6 araştırma görevlisine “Cumhurbaşkanı’na hakaret” soruşturması açtı.

Sendika.org’un öğrenci kollektiflerine dayandırdığı habere göre açılan soruşturma, 9 Ekim 2014 tarihinde Cebeci kampüsünde Kobanê ile dayanışma için yapılan eylemde üniversitelilere yönelik saldırıya karşı çıkan öğretim üyelerini kapsıyor. Soruşturma açılan akademisyenlerin tarihinde Kobanê eylemleri sırasında Cebeci Kampüsü’ne polis girmesi üzerine gözaltına alınan akademisyenler olduğu belirtiliyor.

Haberde rektörlüğün açtığı soruşturmada “Cumhurbaşkanı’na hakaret” iddiasının dışında akademisyenlere “terör eylemlerini övmek, terör eylemlerine teşvik etmek ve desteklemek” gibi iddiaların da yöneltildiği ifade ediliyor.

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’nün, bu iddialarına dayanak olarak da akademisyenlerin sosyal medyada yaptıkları paylaşımları gösterdiği söyleniyor.

10 Ekim günü yaşanan gözaltıları ve polisin okula girmesini protesto etmek için rektörlük önüne giden akademisyen ve öğrenciler İbiş ile görüşme talep etmiş ancak görüşme talebi senato toplantısı gerekçe gösterilerek reddedilmişti.