Audioban ilk katalog çalışması “Dark Pulse”ı yayınladı

Türkiye’den yeni sesleri dinleyiciyle buluşturmayı, sosyal yaşamın her alanını farklı deneyimlerle canlandırmayı ve yayımlayacağı albümlerle plak kültürünü beslemeyi hedefleyen müzik oluşumu Audioban, ilk katalog çalışması “Dark Pulse – Audioban Selections: New Era of Turkish Dark Scene”i müzikseverlerin beğenisine sundu.

Türkiye’nin yeni müzik insiyatifi Audioban, kataloğunun ilk çalışmasını “Dark Pulse – Audioban Selections: New Era of Turkish Dark Scene” adıyla yayınladı. Salon İKSV’de gerçekleşen tanıtım gecesi ile müzikseverlere tanıtılan albüm, vinil plak formatında hazırlanırken, Türkiye'de dark pop, synthwave, darkwave ve ambient gibi türlerde üretim yapan sanatçıları bir araya getirdi.

Türkiye’den yeni sesleri tanıtmayı amaçlayan Audioban’ın bu kapsamda oluşturduğu ilk seçkisi; dark pop, synth wave, dark wave ve ambient gibi türlerde üretim yapan Türk sanatçıları bir araya getiriyor. Ortak bir müzikal imlayı gözeterek oluşturulan bu toplama albüm, karanlık sahnenin elektroniklerle buluştuğu bir keşif çalışması olarak göze çarpıyor. Supereich, Kargalar, Bewitched As Dark, RedRice, ELZ and The CULT, Urværk, Hayri Okçu, Notthere, KAOSMOS’un yer aldığı plak sadece 500 adet basılırken, 200 adet “sınırlı sayıda” basılmış versiyonu ise Türkiye'de bir ilk olarak 'Glow in the Dark' özelliğine sahip. Katalog aynı zamanda Spotify üzerinden de dinlenebiliyor.

Audioban Direktörü Eray Düzgünsoy, dünyada olduğu gibi Türkiye'de son on yıldır yükselişte olan plak satışları doğrultusunda dinleyicilerin de müziği nesnel olarak fark etmek istediklerini ve bu durumun da plağı güçlendirdiğini belirtirken, bağımsız plak şirketlerinin gün geçtikçe üretimlerini artırarak, müzikseverleri bu sahnenin gerçekçiliğine inandırdığını ve sahnelerin bu plak şirketleri üzerinden yeni sanatçılara daha fazla yer vermesinin mutluluk verici olduğunu vurguladı.

Türkiye’den yeni sesleri dinleyiciyle buluşturmayı ve sosyal yaşamın her alanını farklı deneyimlerle canlandırmayı amaçlayan bir müzik inisiyatifi olarak hayata geçirilen Audioban, pek çok mekanda kurguladığı etkinliklerle müzik üretimini destekliyor ve müziğin dinleyiciye iletilmesine aracı oluyor. Audioban’ın hedefleri arasında, etkinliklerin bilindik konser mekanlarının dışına çıkarılarak, şehrin farklı noktalarında yeni paylaşım alanlarının yaratılması da bulunuyor. Audioban, kataloğundaki albümlerle, tür ve tarz sınırlaması olmadan Türkiye’de üretilen müziğin paylaşılmasına çalışırken, aynı zamanda plak kültürünü de destekleyecek.