Seçilmesinin kendisi ve toplumu için büyük bir gurur olduğunu belirten Demirci, çok farklı kimliklere sahip olmasına rağmen kendisini bir kalıbın içinde hissetmediğini söylüyor

Avam Kamarası’na giren ilk Türkiyeli Milletvekili Feryal Demirci Clark: Öncelik barınma ve sağlık

DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’de Muhafazakâr Parti’nin tek başına iktidara gelmesiyle sonuçlanan perşembe günkü kritik seçimde İşçi Partisi’nden parlamentoya giren ilk Türkiye kökenli milletvekili olan Feryal Demirci Clark, BirGün’e konuştu. Jeremy Corbyn liderliğindeki İşçi Partisi'nin oy kaybettiği seçimde Feryal Demirci Clark, Kuzey Londra’daki Enfield bölgesinde Türkiyeli seçmenlerin de güçlü desteğini yanına alarak rakibine karşı yarışı açık ara önde tamamladı. Başarılı bir kampanya yürüten Clark sayesinde ülke genelinde çok sayıda sandalye kaybeden İşçi Partisi, Enfield bölgesinde bulunan üç sandalyesini korumasını bildi.

SORUNLAR ÇIĞ GİBİ

1981 yılında Malatya Kürecik’te doğan ve 7 yaşında ailesi ile birlikte Londra’ya taşınan Feryal Demirci Clark, Türkiyeli, Kürt, Alevi, sosyalist ve kadın olduğunu ancak buna rağmen kendisini bir kalıbın içinde hissetmediğini ve saydığı tüm kimliklerin bütünü olduğunu söyledi.

Seçim bölgesinde çok fazla sorun olduğunu belirten Feryal Demirci Clark, doktor ve sağlık merkezi açığının yanı sıra suç oranının ve güvenlik sorununun yüksek olduğu bölgede barınma ve konut sorununun da yüksek olduğuna dikkat çekerek, önceliğinin kendi seçim bölgesi olacağını belirtti.

OY KAYBI ÜZDÜ

Seçimlere ilişkin değerlendirmede de bulunan Feryal Demirci Clark, seçilmesinin kendisi ve içinde yer aldığı toplumu için büyük bir gurur olduğunu belirterek üstüne aldığı sorumluluğun farkında olduğunu söyledi. Londra’da ve Enfield bölgesinde başarılı olduklarını fakat ülke genelinde yaşanan yenilginin kendisini üzdüğünü ifade eden Feryal Demirci Clark, en kısa sürede ofisini açarak bölge için çalışmaya başlayacağını kaydetti.