Avcılar Belediyesi işçileri, Belediye-İş Sendikası İstanbul 2 No'lu Şube ile SODEMSEN arasında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve çıktı.

Avcılar Belediyesi işçileri greve çıktı
Fotoğraf: Evrensel (Murat Uysal)

Belediye-İş Sendikası İstanbul 2 No'lu Şube ile Avcılar Belediyesi iştiraki Bathoena Yapı A.Ş. adına üyesi bulunduğu Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) arasında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine, Avcılar Belediyesi Bathoena Yapı A.Ş. bünyesinde bulunan işçiler greve çıktı.

Avcılar Belediyesi binası önünde toplanan işçiler, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganı attı. İşçiler, haklarını alana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

NE OLMUŞTU?

Belediye-İş Sendikası 2 No'lu Şubesi'nin Avcılar Belediyesi'nde bin 200 işçiyi kapsayan sözleşme görüşmelerinde ücret konusunda anlaşma sağlanamamıştı. Bunun üzerine işçiler grev kararını 27 Eylül’de belediye binasına asmıştı.

Grev kararı asılması üzerine Belediye-İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanılmıştı:

“Sürecin başından beri iyi niyetli çabalarımız, toplu sözleşmenin masada bitmesi için verdiğimiz uğraş ne yazık ki belediye yönetiminde karşılık bulmadı. Avcılar Belediyesi’nde geçen yönetim döneminde büyük mücadeleler verdik ve bugünkü kazanımlarımızı elde ettik. Dün verdiğimiz mücadeleyi bugün de vermeye hazırız. Kimsenin bundan şüphesi olmasın.

Avcılar işçisine ‘ya açlık ya da işsizlik’ dayatmasını yapan bu anlayışı reddediyoruz. Avcılar Belediyesi yönetimi, hayat pahalılığının akıl almaz boyutlara çıktığı bugünlerde uzlaşmaz tavrını bir kenara bırakmalı ve toplu sözleşmenin masada bitmesi için üzerine düşeni yapmalıdır. Biz, toplu sözleşmenin masada anlaşmayla bitmesini istiyoruz.”

Kaynak: Evrensel, Belediye-İş Sendikası, BirGün