Avcılar'da 25 Kasım için bildiri dağıtan kadınlar gözaltına alındı
Avcılar Kadın Platformu, Avcılar'da 25 Kasım'a çağrı için bildiri dağıtan 8 kadının gözaltına alındığını duyurdu.

Avcılar Kadın Platformu'nun Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, Avcılar'da 25 Kasım'a çağrı için bildiri dağıtan 8 kadın polis müdahalesiyle gözaltına alındı.
Destek için kadınların yanına giden Eğitim Sen üyesi bir öğretmen de gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan kadınların, sağlık kontrolü için Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi'ne götürüldüğü bildirildi.
Avcılar Kadın Platformu tarafından yapılan açıklamda şunlar kaydedildi:
"Avcılar Kadın Platformu üyesi 8 arkadaşımız 25 Kasım’a çağrı yapmak istedikleri için, sokaklarda hayatları ve hakları için haykırdıkları için gözaltındalar. Kadınları değil, erkek şiddetini engelleyin! Arkadaşlarımızı serbest bırakın!"
Avcılar Kadın Platformu üyesi 8 arkadaşımız 25 Kasım’a çağrı yapmak istedikleri için, sokaklarda hayatları ve hakları için haykırdıkları için gözaltındalar. Kadınları değil, erkek şiddetini engelleyin! Arkadaşlarımızı serbest bırakın! #25KasımdaSokaktayız pic.twitter.com/2fzk9xEyCs
— Avcılar Kadın Platformu (@avcilarkadin) November 22, 2022
Avcılar Kadın Platformu, kadınların şiddete karşı 23 Kasım Çarşamba günü saat 18.00'de Deprem Anıtı'nda bir araya geleceğini duyurmuştu.
#25Kasım için çağrı yapan Avcılar Kadın Platformu'ndan kadınlar gözaltına alındı. Erkek devletiniz kadın mücadelesini engelleyemez! Gözaltındaki kadınları serbest bırakın! pic.twitter.com/VbjQknNkpC
— Kadın Savunması (@kadinsavunmasi) November 22, 2022