Avcılar'da 9 yaşındaki çocuğun ölümüne sebep olan servis şoförü tutuklanarak cezaevine gönderildi

İstanbul Avcılar'da okul bahçesinde 9 yaşındaki Eylül Mirzaoğlu'na çarparak ölümüne neden olun servis aracı sürücüsü, Hüseyin Y. "Kasten öldürme" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Servis şoförü Hüseyin Y. sabah saatlerinde Küçükçekmece Adliyesi'ne götürüldü.

Soruşturma savcısına ifade veren şüpheli, "Kasten öldürme" gerekçesiyle tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Hüseyin Y. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ayrıca okul idaresinin olayda kusuru olup olmadığının da soruşturulduğu öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Avcılar'da bir ilkokulun bahçesinde servis aracının manevra yaptığı sırada çarptığı 8 yaşındaki çocuk hayatını kaybetmiş, gözaltına alınan servis şoförü Hüseyin Y.'nin polise verdiği ifadesi ortaya çıkmıştı.

Hüseyin Y., ''Ben her günkü gibi aracımla manevra yaparak geri geri alanıma girmek istedim. Bana ne okul yöneticisi ne de şirket yetkililerim okulda durmamız ve girmemiz gereken alanı krokili bir şekilde göstermedi. Okul yöneticisi aracımla girdikten sonra geri geri tekrar okuldan çıkacağımı belirtmedi. Okul İle servis şirketi arasında yapılan sözleşmenin içeriğini bilmiyordum. Serap 'çocuk çocuk' diye bağırana kadar önümde çocuk olduğunu görmemiştim. Olaydan dolayı üzgünüm. Yaşanmasını istemezdim. Diyeceklerim bundan ibarettir" diye konuşmuştu.

cukurda-defineci-avi-540867-1.