Avcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında yıktırılan binanın temeli kazılırken meydana gelen göçükte 42 yaşındaki Cemal Eken'in ölümü, İsa Eyice isimli işçinin yaralanmasına neden olan olay ile ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Olaydan sonra önlem amacıyla boşaltılmasına karar verilen bina sakinlerine evlerine dönme izni verildi.

Avcılar'daki göçükteki işçi ölümü ile ilgili 3 kişi gözaltına alındı

Avcılar'da bir işçinin ölümüne bir işçinin de yaralanmasına neden olan inşaat alanında meydana gelen göçükle ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Merkez Mahallesi Talimhane Sokak'ta dün meydana gelen göçükten yaralı çıkarılan İsa Eyice ambulansla Bakırköy'deki Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Cemal Eken'in cesedi ise itfaiye ve AFAD'ın çalışması sonucu yaklaşık 4 saat sonra çıkarılabildi.

Küçükçekmece Cumhuriyet Savcısı "Taksirle ölüme sebebiyet verme" olayı ile ilgili soruşturma başlatırken, inşaat müteahhiti Metin Kekeçoğlu, ustabaşı Arif Eyice ile kepçe operatörü Sinan Alakuş'un gözaltına alınmasına karar verdi. Üç şüpheli bugün Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

BOŞALTILAN BİNAYA İZİN

Göçük meydana gelen inşaat alanında bugün hiçbir çalışma yapılmadığı görülürken, inşaatın mühürlenmesinin söz konusu olmadığı, çalışmaların birkaç gün içerisinde tekrar başlayacağı ifade edildi.

Avcılar Belediyesi Şehircilik ve İmar Müdürlüğü ekipleri önlem amacıyla boşaltılan hemen bitişikteki 14 daireli 4 katlı binanın riskli olmadığına karar verildi. Bunun üzerine büyük bölümü yaşlı ve gidecek yerleri bulunmayan ailelere dün gece evlerine dönmeleri için izin verildi.

(DHA)