Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Huzur Toplantısı'nda konuşan Avcılar Kaymakamı Kemal İnan çevre sorunlarına ilişkin konuştu. İnan, yerlere 'albenili' çöp kutuları yerleştirilmesini talep etti

Avcılar Kaymakamı: Yerlere albenili, canlı renkli çöp kutuları yerleştirilsin

Avcılar’da Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ‘Huzur Toplantısı’ düzenlendi. Çevre sorunlarının gündeme geldiği toplantıda Avcılar Kaymakamı Kemal İnan, belediyeden görünür yerlere albenili, canlı renkli çöp kutuları yerleştirmesini istedi.

Kaymakam Kemal İnan, eğitimli-eğitimsiz herkesin çöplerini gelişigüzel atabildiğini kaydederken, Marmara Caddesi’nde yürürken çöp kutusu göremediğini, bunun güvenlik gerekçesi ile konulmadığını düşündüğünü ifade ederken, “Başkanım şöyle başımızı çevirdiğimizde gözümüzün ulaştığı bir yerde çöp kutusu görürsek… Bazen sağımıza-solumuza bakıyoruz çöp kutusuna rastlamıyoruz. Hakikaten göz hizasında çöp kutuları görünmeli. Bir de çöp kutuları albenili olsun, renkli, insanların gözüne batsın, öyle silik renkler, ışıklı mı olur ne olur" diye konuştu.

'VALLAHİ EZERLER SİZİ'

Trafik konusundaki sıkıntıların da dile getirildiği toplantıda İnan, İçişleri Bakanlığı’nın iki yıldan bu yana sürdürdüğü kavşaklarda geçiş üstünlüğünün yayalara ait olduğuna ilişkin çalışmanın birçok kişi tarafından yanlış anlaşıldığını anlattı. Kaymakam İnan, "Öğrencilere dedik ki; yaya geçitlerinde öncelik yayaların. Kavşakta yaya geçerken araçlar bekleyecek . Bizde ne oldu biliyor musunuz? Paldır-küldür herkes yola atladı. Ya kardeşim kavşaklarda yaya geçitlerinde senin önceliğin. ‘Pat’ diye yolun ortasına atlamak da nereden çıktı? Yanlış bir anlama var. Yayaların üstünlüğü sadece yaya geçitlerinde, kavşaklardaki o geçitlerde. Her yerde yolun ortasına atlamak yok. Vallahi ezerler sizi. Atlamayın"

DHA