Avlu, Netflix için dünyada bir ilk oldu. 18 Ekim'de yayınlanacak yeni bölümleriye artık Netflix Orijinal'i olacak

Avlu dizisi Netflix'e geçti: Yayın tarihi açıklandı

Star TV’de yayınlanan popüler dizi Avlu, dünyanın en büyük isteğe bağlı yayın platformu Netflix’e geçti.

Avlu dizisi, yeni sezonuyla hem altyazılı hem de dublajlı olmak üzere 4 farklı dilde “The Yard” adıyla tüm dünyada yayınlanacak.

Web Tekno'dan Şahin Kılınç'ın haberine göre; bir süre önce RTÜK’ün denetim hakkı resmileşmiş, Netflix gibi yabancı içerik platformlarının Türkiye’den çekileceği konuşulmuştu. İddialar sönük kaldı. ABD merkezli şirket, Hakan: Muhafız ve Atiye dizilerinin ardından, Türkiye pazarına yatırım yapmaya devam ediyor.

Star TV’de yayınlanan ve bir grup mahkum kadının hikayesini anlatan hapishane dizisi, bir başka Netflix yapımı olan Orange is the New Black ile temel benzerlikler taşıyor. Elbette dizinin bugüne kadar yayınlanan tüm bölümleri de Netflix’de bulunacak. Ayrıca artık yeni bölümler de sadece Netflix’e özel olacak.

Halihazırda 54 bölümü TV’de yayınlanan Avlu dizisi, The Yard adıyla İngilizce, İspanyolca, Arapça ve Portekizce dillerinde dublajlanacak ve dünya pazarına sunulacak. Hakan: Muhafız her ne kadar ülkemizde sevilmese de Portekiz ve İspanya’da büyük başarılar elde etmişti. Avlu da TV’deki kariyerini artık sınırların ötesine Netflix Orijinal adıyla taşıma hakkına sahip.

Netflix aslında Türkiye için bir ilk olan bu yatırımı yurt dışında uzun süredir yapıyor. The Orange is the New Black, Black Mirror, La Casa de Papel gibi diziler de TV dünyasından Netflix’e geçen yapımlar olmuştu. Bu yapımlar, Netflix sayesinde tüm dünyanın duyduğu diziler haline gelmişti.

Bu vakte kadar Netflix bünyesine geçen herhangi bir dizi, Netflix Original adıyla anılmamıştı. Şirket sadece baştan sonra kendi bünyesinde çektiği dizi ve filmler için bu sıfatı kullanıyordu. Ancak Avlu dizisi, The Yard adıyla Netflix Orijinal yapımı olarak yayınlanacak. Bu da Netflix için önemli bir ilk olduğu anlamına geliyor.

Eğer Avlu dizisi Netflix üzerinden yurt dışında daha çok izlenirse, şirketin Türkiye’ye daha çok yatırım yapması muhtemel. Zira ABD’den sonra Netflix haricindeki dizi pazarında yer alan en güçlü ikinci ülke Türkiye. Umarız Avlu’nun yeni bölümleri, eskileriyle birlikte Netflix ile yurt dışında da izlenir.

Avlu dizisinin başrolünde ünlü oyuncu Demet Evgar bulunuyor. Ayrıca Crene Moray, Nursel Köse, Nergis Öztürk, Ertan Saban gibi isimler de Avlu’da kamera karşısına geçiyor. Netflix’ten önce Limon Film bünyesinde yürütülen projenin yönetmenlik koltuğunda ise Yüksel Aksu, Hülya Gezer ve Şafak Bal gibi isimler yer alıyor.

Yeni bölüm 18 Ekim'de yayınlanacak.