Sarıyer Ayazağa'daki Vadi İstanbul AVM'de bulunan bir kafede iki grup arasında çıkan silahlı çatışma sonrası 6 kişinin ifadesi alındı. Olayda 2 kişi gözaltına alındı. Kimlikleri tespit edilen 4 kişi ise aranıyor. Kavganın Gürcistan ve Azerbaycan uyruklu iki grup arasından yaşandığı ortaya çıktı.

AVM’deki silahlı çatışmaya karışan kişilerin kimlikleri belirlendi

İstanbul'un Sarıyer ilçesi Ayazağa semtindeki Vadi İstanbul AVM'de bulunan bir kafede iki grup arasında yaşanan silahlı çatışmayla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, çatışma Gürcistan ve Azerbaycan uyruklu iki grup arasında çıktı. 6 kişinin yaralandığı çatışmada sağlık ekiplerinin müdahale ettiği, 4'ü Azerbaycan, 1'i İran uyruklu ve 1'i Türk vatandaşı olan yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan 1'inin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

SALDIRGANLARIN KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ

Olayın ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro amirliği ekipleri çalışma başlattı. 6 kişinin ifadesinin alındığı soruşturmada 2 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili yapılan çalışmalarda silahlı kavgada yer aldıkları tespit edilen 4 kişinin kimlikleri belirlendi.

OLAYIN GERÇEKLEŞMESİ

İHA’nin haberine göre de olayın gelişimi şöyle oldu: “Akşam saatlerinde restorana gelen 6 kişilik grup oturup sohbet etmeye başladı. Yaklaşık 2 saat sonda 10 kişilik bir grup, restoranda oturan grubun yanına geldi. İki grup arasında yaşanan tartışma bir anda kavgaya dönüştü.”

BALDIRINDAN 8 KURŞUNLA VURULMUŞ

DHA'nın haberine göre, karşılıklı çatışmanın yaşandığı kavgada baldırından 8 kurşunla yaralanan Azerbaycan uyruklular Rakif A. ve baldırından 3 kurşunla yaralanan Mehraj K. ile ayak parmağından yaralanan İran uyruklu Sayeed Alireza A. Sarıyer Seyrantepe’deki Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Bacağından yaralanan Azerbaycan uyruklu Kulam İ. ve olay yerinden kaçarken yere düşerek yaralanan Fatih Mehmet K., Ayazağa’daki özel bir hastaneye kaldırılırken, bacağından yaralanan Azerbaycan uyruklu Azer A. ise Eyüpsultan'da bulunan özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların hastanede tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. Ayrıca restoranın çeşitli yerlerine ve vale noktasına da kurşun isabet ettiği bilgisine ulaşıldı.

Azerbaycan ve Gürcistan uyruklu iki grup arasında yaşanan soruşturmayla ilgili 4 kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediliyor.

KAYMAKAMLIĞIN AÇIKLAMASI

Alışveriş merkezindeki iki grup arasında çıkan silahlı çatışmayla ilgili Sarıyer Kaymakamlığı'ndan açıklama yapılmış, "İlçemizdeki bir AVM restoranında aralarında husumet bulunan iki farklı grup arasında silahlı çatışma çıkmıştır. Meydana gelen olayda hafif yaralanan 1 Türk vatandaşı ile 5 yabancı uyruklu şahıs çevredeki hastanelere sevk edilmiştir. Konuyla ilgili tahkikat başlatılmış olup, şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir" ifadeleri yer almıştı.