AVM’ler için denetim çağrısı: ‘Kapıdan geçen maskesini indiriyor’

Mustafa Mert Bildircin

Günlük koronavirüs vaka sayıları binin üzerine çıkarken AVM çalışanları, önlemlerin yetersizliğinden şikâyetçi. Denetimsizliğin, AVM’lerin virüsün yayılmasına zemin hazırladığını belirten çalışanlar, “Kontrol noktasından geçen maskesini çenesine indiriyor. Uyardığımızda sert karşılık alıyoruz” dedi.

Ankara’da bir alışveriş merkezinde çalışan Özlem G, “AVM personelinin canı hiçe sayılmamalı” sözleri ile tepkisini dile getirdi. Çalıştığı AVM’nin girişlerinde maske kullanımının denetlendiğini ifade eden Özlem G, AVM içerisinde ise denetim olmadığını belirtti.

Özlem G, AVM’yi gezenlerin maskelerini çenelerine kadar indirdiğini anlatarak, “Kimse uyarmıyor. Mağaza çalışanları olarak bizler uyarmaya kalktığımızda ise sert tepkilerle karşılaşabiliyoruz. Biz de artık uyarmaya çekiniyoruz” diye konuştu.

HABERLİ DENETİM YAPILMASIN

Çalıştığı AVM’de yapılan polis kontrollerine ilişkin bilgi veren Oğuzhan K. ise şöyle konuştu: “AVM yönetimi, polisin denetim yapacağı haberini önceden alıyor. Eksiklikler gideriliyor ve yalandan önlemler alınıyor. Denetimin ardından ise her şey eski haline dönüyor.”