Dolar/TL bugün 8,20 TL’den açılırken sert bir yükselişle 8,35 TL seviyesine kadar çıktı. Avro ise 10 TL’yi aştı.

Avro 10 TL’yi aştı, dolar sert yükseldi!

Küresel piyasalarda doların birçok gelişmiş ve gelişen ülke para birimi karşısında değer kaybettiği görülürken, Türk Lirası ise dolar karşısında değer kaybediyor. Dolar/TL kuru sabah 8,20 TL’den açılırken sert bir yükselişle 8,35 seviyesine kadar çıktı.

Avro ise 9,86 TL’den güne başladı ve 10 TL barajını aştı. Avro, saat 10:30 sıralarında 10,05 TL dolaylarında işlem görüyor.

Gram altın da 479 TL ile 2021 yılının zirvesini oluşturduğu fiyattan işlem görüyor.

Küresel altın fiyatları, ABD Hazine tahvil faizlerindeki gerileme ve koronavirüs vaka sayılarındaki artışın ekonomik toparlanmaya dair yarattığı endişelerle şubat ayı sonrasındaki en yüksek seviyelerde bulunuyor.

Borsa İstanbul’da da yabancı satışlarının etkisiyle BİST 100 endeksinde kayıplar gün içinde yüzde 3’ü aştı. Satışlar sanayi hisselerinde yoğunlaştı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizinin sabit bırakıldığı ve “gerekirse ilave sıkılaşmaya gidileceği” açıklamasının karar metninden çıkarıldığı 15 Nisan tarihli Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının özetlerini bugün saat 14:00’te yayımlayacak.

TCMB’nin yeni Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve iki yeni PPK üyesi ile gerçekleştirilen ilk PPK toplantısında politika faizi olan bir haftalık repo faizi yüzde 19 seviyesinde bırakılmıştı. PPK açıklamasında, faizin mevcut seviyede tutularak sıkı duruşun da korunduğu belirtilirken; daha önceki metinlerde yer alan “gerekirse ek sıkılaştırmaya gidilecek” ve “uzun bir müddet sıkı duruş” ifadelerine bu kez yer verilmemişti. Bu ifadelerin açıklama metninden çıkarılması ekonomistler tarafından “güvercin” bir yaklaşım olarak değerlendirilmişti.