Ülkeyi Avrupa kupalarında temsil eden takımlar hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. Dört takım, oynadıkları 12 maçtan bir galibiyet çıkarabildi ve sadece 7 puan alabildi.

Avrupa'da hüsran dolu tablo: 12 maçta 1 galibiyet

BUSE İLKİN YERLİ

Avrupa kupalarında üçüncü hafta maçları geride kaldı. Türkiye’yi Avrupa kupalarında mücadele eden dört takımın kötü gidişi devam ediyor. Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda oynadığı üç maç sonunda sadece 1 puan alabilen Galatasaray, bu maçlarda gol atma başarısını gösteremedi. Avrupa Ligi’nde gruptan çıkma mücadelesi veren Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir de benzer bir görüntü ortaya koyuyor.

Üç takımın en başarılısı olan Başakşehir üç maç sonunda topladığı 4 puanla J Grubu’nda ikinci sırada yer alırken, sadece 2 gol atıp kalesinde ise 5 gol gördü. Türk takımlarının kazandığı tek galibiyeti önceki gün Avusturya temsilcisi Wolfsberger’e karşı alan turuncu-lacivertliler gruptan çıkma yolunda önemli bir avantaj elde etti.

BEŞİKTAŞ’IN PUANI YOK

Avrupa Ligi’ndeki diğer Türk takımlarının durumu ise daha kötü. Ligde gösterdiği performansla dikkat çeken Trabzonspor üç maç sonunda yalnızca 1 puan toplarken iki gol atıp kalesinde 5 gol gördü. C Grubu’nun son sırasında yer alan bordo-mavililer, gruptan çıkma şansını oldukça zora soktu. Büyük bir kaosun içinde olan Beşiktaş da üç maç sonunda puan dahi alamadı. Siyah-beyazlı ekip üç maçta 3 gol atarken kalesinde 7 gol gördü.

ŞAMPİYONLAR LİGİ RİSK ALTINDA

UEFA’nın ülke puanı sıralamasında Belçika, Hollanda, Ukrayna ve Avusturya ile kıyasıya yarışan Türkiye, bu sezonki Avrupa sonuçlarının ardından büyük bir tehlike ile karşı karşıya kaldı. Türkiye, puan sıralamasında mevcut durumunun gerisine düşmesi halinde, Türkiye Süper Lig şampiyonunun Şampiyonlar Ligi’ne direkt olarak gidememe riski bulunuyor.