Devler Ligi’nde Valencia’yı 4-1 mağlup eden ve çeyrek final kapısını ardına kadar aralayan 120 bin nüfuslu Bergamo şehrinin takımı Atalanta, Avrupa’nın seyir zevki en yüksek takımlarından birine dönüştü

Avrupa futbolunun parlayan yıldızı: Atalanta

Yunis ALAÇAM

İtalya’nın 120 bin nüfuslu kenti Bergamo tarihi eserleri ve kültürüyle ünlü. Ancak Bergamo’dan çıkan bir futbol kulübü özellikle son iki senedir de Avrupa’nın en keyifli, seyir zevki en yüksek takımlarından birine dönüşmüş durumda.

1907’de kurulan Atalanta Bergamasca Calcio, tarihinin en görkemli dönemini yaşarken futbolseverlere de büyük bir keyif sunuyor. Son olarak Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Valencia’yı 4-1 mağlup eden ve çeyrek final için büyük avantaj yakalayan mavi-siyahlılar, oynadığı futbolla, futbolseverleri mest etti.

SADECE BİR KUPALARI VAR

113 yıllık tarihinde sadece 1962-1963 sezonunda İtalya Kupası’nı kazanan Atalanta, en iyi derecesine ise geçen sezon Serie A’da üçüncü olarak elde etti. Mavi-siyahlılar, Milan gibi futbol tarihe damga vurmuş birçok kulübün geriye gittiği İtalya’da son yollarda doğru adımları atmayı başaran nadir kulüplerden. Bunun mimarı ise 14 Haziran 2016 takımın başına geçen Gian Piero Gasperini. 62 yaşındaki Gasperini, dört senede vasat bir takım olarak aldığı Atalanta’yı Avrupa’nın en iyi futbollarından birini oynayan kulüplerinden birine çevirdi. Serie A’da çıktığı 24 maçta 63 gol kaydeden ve açık ara ligin en skorer takımı olan Atalanta, sezon içerisinde iki defa 7 gol atmayı başardı, Milan’ı ve Parma’yı 5 golle mağlup etti.

İLK ÜÇ MAÇTA PUANLARI YOK

Tarihinde ilk defa mücadele ettiği Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı ilk üç maçtan puan alamamasına rağmen sonraki üç maçta çıktığı 7 puan toplayarak adını bir üst tura yazdıran Bergamo ekibi, Valencia karşısında aldığı sonuçla da çeyrek final için çok büyük bir adım attı. Atalanta’nın Devler Ligi macerası çeyrek finalde son bulabilir ancak oynadıkları futbolla şimdiden akıllara fazlasıyla kazındılar.