Avrupa Gazeteciler Federasyonu’nun (EFJ) İzmir'de düzenlenen genel kurulunun ardından yeni başkanı Hırvatistan'dan Maja Sever oldu. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) yöneticisi Mustafa Kuleli de başkan yardımcılığına seçildi.

Avrupa Gazeteciler Federasyonu’na ilk kadın başkan, ilk Türk başkan yardımcısı

EFJ’nin İzmir’de düzenlenen genel kurulu bugün sona erdi. Alsancak’taki tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapılan genel kurulda EFJ’nin yeni yönetim de belirlendi.

Kıtanın en büyük basın meslek örgütü olan ve 320 binden fazla medya çalışanını temsil eden EFJ’nin başkanlığına Hırvat Maja Sever, başkan yardımcılığına Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) yöneticisi Mustafa Kuleli seçildi.

IFJ tarihinde ilk kez bir kadın başkan ve Türk başkan yardımcısı görev yapacak.

EFJ’nin yeni başkanı seçilen Maja Sever, “Bu benim için büyük bir onur. Bağımsız, güçlü ve profesyonel gazetecilik için mücadele etmeye devam edeceğiz. Herkese teşekkürler” dedi.

Mustafa Kuleli ise "Bu sorumluluğu, gazetecilerin sosyal ve mesleki hakları için uzun yıllardır başarıyla mücadele eden, basın özgürlüğünün tüm dünyada önde gelen savunucularından olan EFJ adına yeni dönemde daha da büyük bir şevk ve cesaretle ifa edeceğiz" şeklinde konuştu.

Yeni dönemde EFJ Yönetim Kurulu’na ise şu üyeler seçildi:

Andrea Roth, Almanya

Anna Del Freo, İtalya

Marta Barcenilla Escano, İspanya

Pablo Aiquel, Fransa

Allan Boye Thulstrup, Danimarka

Martine Simonis, Belçika

Tim Dawson, İngiltere

GAZETECİLERLE DAYANIŞMA ÖNERİSİ KABUL EDİLDİ

Genel kurulda ayrıca DİSK Basın İş'in Kürt gazetecilere yönelik saldırılar ve yeni medya yasası ile basın özgürlüğünü hedef alan adımlar karşısında Türkiyeli gazetecilerle dayanışma önergesi de oy birliği ile kabul edildi.