Avrupa Komisyonu, AB üyesi 6 ülkeye, istihdamın korunması ve Acil Durumda İşsizlik Risklerini Azaltmak İçin Destek programı kapsamında, 13 milyar avro destek verildiğini açıkladı.

Avrupa Komisyonu, 6 AB ülkesine 13 milyar avro istihdam desteği sağladı

Avrupa Komisyonu, Avrupa Birliği (AB) üyesi devletlerde istihdamın korunması ve ekonomik olarak etkilerinin azaltılması için 13 milyar avro destek verildiğini duyurdu.

Komisyonun yaptığı açıklamaya göre, Acil Durumda İşsizlik Risklerini Azaltmak İçin Destek programı kapsamında, Covid-19 pandemisinin istihdam üzerindeki etkilerinden korumak için, 1 milyar avro Çekya’ya, 2.2 milyar avro Belçika’ya, 4.06 milyar avro İspanya’ya, 2.47 milyar avro İrlanda’ya, 1.87 milyar avro İtalya’ya, 1.4 milyar avro da Polonya'daki işletmelere dağıtıldığını bildirdi.

Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen, pandemiden dolayısıyla yaşanan ekonomik krizden kaynaklı birçok insanın işini kaybettiğini belirterek, "Yardımlar, istihdamı korumaya ve krizden toparlanmayı hızlandırmaya yardımcı oluyor" dedi.

19 AB ÜLKESİNE 90.6 MİLYAR AVRO YARDIM YAPILDI

Komisyon'un bir hafta önce yaptığı açıklamada da, pandemi döneminde 25 ile 30 milyon arasında istihdamın korunması için SURE kapsamında yaklaşık 2.5 milyon işletmeye destek verildiği belirtmişti. Covid-19 pandemisinden etkilenen işleri ve gelirleri korumak için tasarlanmış 100 milyar avro büyüklüğündeki SURE fonuna ilişkin ön değerlendirmeyi yayınladı. Buna göre, Komisyon şimdiye kadar 19 üye ülkeye SURE kapsamında, toplam 90.6 milyar avro tutarında mali destek verdi ve 9 milyar avrodan fazla ekonomik yardım sağlayabilecek durumda.

Avrupa Komisyonu'nun Ticaret'ten sorumlu Üyesi Valdis Dombrovskis, Acil Durumda İşsizlik Risklerini Azaltmak İçin Destek programının, bu dönemde AB genelinde on milyonlarca kişiyi ve firmayı işsizlik riskine karşı koruduğunu ve bu kişilerin geçim kaynaklarını güvence altına almayı başarıyla desteklediğini vurguladı ve "İyileşme sürecine doğru ilerlerken, iş açısından zengin bir toparlanmayı desteklemek ve işçiler ile işgücü piyasalarına aktif destek sağlamak için önlemlerimizi sürdüreceğiz" dedi. Avrupa Komisyonu, geçen Kasım ayında SURE kaynaklarını desteklemek için 8.5 milyar avro tutarında tahvil çıkarmıştı.

Kaynak: ABC News