Avrupa Konseyi’yle yoğun temaslar olacak

HABER MERKEZİ

Türkiye’nin Avrupa Konseyi gündeminde bu hafta temaslar yoğun olacak. Avrupa Parlamenterler Meclisi eş raportörleri Türkiye’yi ziyaret edecek. Türkiye’nin Avrupa Yerel Özyönetim Şartı’nı uygulamasına yönelik izleme raporu 23 Mart’ta onaylanacak. 24 Mart’ta ise AİHM Wikipedia Türkiye davasının kararını açıklayacak.


Türkiye’nin Avrupa Konseyi gündeminde bu hafta önemli ziyaret ve kararlar yer alacak. Bu haftanın gündemi şöyle:

• Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi eş raportörleri John Howell ve Boriss Cilevics Meclis kararlarının takibi, AİHM kararlarının uygulanmasını ve son gelişmeleri değerlendirmek üzere Türkiye’yi ziyaret edecek. 22-23 Mart’ta Ankara’yı ziyaret edecek olan eş raportörler, bakanlar düzeyinde görüşmeler yapacaklar. Ayrıca yetkililerin temsilcileri, Anayasa Mahkemesi Başkanı, TBMM Başkanı ve yargıçlarla bir araya gelecekler.

• Avrupa Sosyal Haklar Komitesi, 23 Mart’ta (yarın) Avrupa Sosyal Haklar Sözleşmesi’nin sağlık, sosyal güvenlik ve sosyal korumaya yönelik bölümlerinin, Türkiye de dahil olmak üzere 33 Avrupa Konseyi üye devleti tarafından uygulanmasına ilişkin güncel kararı sunacak.

• Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi yarın Türkiye’nin Avrupa Yerel Özerk Yönetim Şartı’nın uygulamasını tartışacak ve izleme raporunu onaylayacak.

• AİHM 24 Mart’ta, Türkiye’nin 2017’deki Wikipedia yasağına ilişkin davasında kararı açıklayacak. Haber Merkezi