Fenerbahçe, Trabzonspor, Başakşehir ve Sivasspor'un Avrupa kupalarındaki maceraları sürüyor. Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turuna, Başakşehir ve Sivasspor ise UEFA Konferans Ligi'nde son 16 turuna yükseldi. Trabzonspor UEFA Konferans Ligi'nde mücadele etmeye devam edecek. Türkiye, 12. sırada yer aldığı ülke sıralamasında da puanı 31 bin 100'e yükseldi.

Avrupa kupalarında yükseliş devam ediyor: Ülke puanı sıralamasında büyük artış

Türk temsilcilerinin Avrupa kupalarındaki yükselişi devam ediyor. Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nde grubunu lider tamamladı ve son 16 turuna yükseldi. UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Başakşehir ve Sivasspor da gruplarını lider bitirdi ve son 16 turuna katıldı. UEFA Avrupa Ligi'nde grubunu üçüncü tamamlayan Trabzonspor, yoluna Konferans Ligi'nde devam edecek.

UEFA Avrupa Ligi B Grubu 6. ve son maçında deplasmanda Dinamo Kiev'i 2-0 yenen Fenerbahçe, grubunu lider tamamladı.

Cracovia Stadı'nda oynanan karşılaşmaya iyi başlayan Fenerbahçe, oyunun hakimiyetini ele almasına karşın ilk 15 dakikalık bölümde pozisyon üretmekte zorlandı.

Baskısını artıran sarı-lacivertliler, 23. dakikada genç oyuncusu Arda Güler'in golüyle 1-0 öne geçti. Üstün oyununu sürdüren Fenerbahçe, birkaç gol pozisyonundan yararlanamazken, 45+2. dakikada Arda Güler'in gol pasında Arao ile farkı 2'ye çıkardı ve ilk yarı Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıya iyi başlayan Fenerbahçe, Valencia ile 60. dakikada karşı karşıya durumda bir pozisyondan yararlanamadı. Sarı-lacivertliler, rakibine pozisyon şansı vermezken, 68. dakikada Dinamo Kiev, Zabarnyi'nin oyundan atılmasıyla 10 kişi kaldı. Kalan bölümde rakibine gol şansı tanımayan Fenerbahçe, sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Karşılaşma öncesi 11 puanla Fransa'nın Rennes ekibinin +1 averaj önünde lider durumda bulunan sarı-lacivertliler puanını 14'e yükseltti ve avantajını koruyarak son 16 turuna direkt olarak katılma hakkı yakaladı.

Grubun diğer maçında ise Rennes sahasında AEK Larnaca ile 1-1 berabere kalarak 12 puanla grubu 2. sırada tamamladı.

TRABZONSPOR KONFERANS LİGİ'NDE DEVAM EDECEK

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu 6. ve son maçında ağırladığı Macaristan'ın Ferencvaros takımını 1-0 yendi.

Grubu 9 puanla 3. sırada tamamlayan bordo-mavililer, yoluna UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turundan devam edecek.

SİVASSPOR SON 16 TURUNA YÜKSELDİ

UEFA Avrupa Konferans Ligi G Grubu'nun 6. ve son haftasında konuk olduğu Çekya'nın Slavia Prag takımıyla 1-1 berabere kalan Demir Grup Sivasspor, grubunu lider tamamlayarak doğrudan son 16 turuna yükseldi.

Grubu 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgiyle tamamlayan Sivasspor, 11 puanla lider çıkarak doğrudan son 16 turuna yükseldi. Grupta 2. olan Romanya'nın Cluj takımı, play-off turuna kalırken, Slavia Prag ile Kosova'nın Ballkani takımları Avrupa'ya veda etti.

BAŞAKŞEHİR LİDER TAMAMLADI

UEFA Avrupa Konferans Ligi A Grubu altıncı ve son maçında sahasında Hearts'ı 3-1 mağlup eden Medipol Başakşehir, grubu lider tamamlayarak doğrudan son 16 turuna yükseldi.

Bu kulvardaki maçlarında 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgiyle 13 puan toplayan Başakşehir, aynı puana sahip Fiorentina'ya ikili averajda üstünlük sağlayıp, grubu lider tamamladı. Başakşehir, play-off turu oynamadan doğrudan son 16 turuna yükselme hakkı elde etti.

Gruptaki diğer maçta Fiorentina, deplasmanda Letonya ekibi RFS'yi 3-0 yenmesine rağmen ikinci olarak play-off turu oynamaya hak kazandı. Hearts, grubu 6 puanla üçüncü, RFS ise 2 puanla son sırada bitirdi.

KURA TARİHLERİ

UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turu için kuralar 24 Şubat tarihinde çekilecek. Müsabakalar ise 9-16 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde ise son 16 turu kuraları 24 Şubat Cuma günü çekilecek. Son 16 turu maçları ise 9 ve 16 Mart tarihlerinde oynanacak.

ÜLKE PUANI SIRALAMASINDA BÜYÜK YÜKSELİŞ

Türk takımlarının Avrupa kupalarındaki başarısı ülke puanı sıralamasına da yansıdı.

Türkiye, sezona 20. sırada başlanılan ülke puanı sıralamasında grup aşamalarının tamamlanmasıyla birlikte 12. sıraya yükseldi.

Türkiye, ülke sıralamasında puanı 31 bin 100'e yükseldi.

Türkiye'nin önünde yer alan Sırbistan, 31 bin 875 puana sahip durumda. Sırbistan'ın Avrupa'daki tek temsilcisi Partizan, Konferans Ligi'nde tur atlamayı başardı.

10- Avusturya 33,600

11- Sırbistan 31,875

12- Türkiye 31,100

13- İsviçre 29,175

14- Çekya 29,05

15- Norveç 28,75