Avrupa’nın en büyük festivaline az kaldı

BARIŞ AKPOLAT

Avrupa'nın en büyük festivali olan 10-17 Ağustos 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Sziget Festivali’ne bu yıl 70 ülkeden 415 bin müzikseverin katılması bekleniyor. 60’tan fazla sahnede yüzlerce dünya yıldızı yine 'Özgürlük Adası' diye tabir edilen Obudai Adası'nda festival tatili yapacak. Açılışını Robbie Williams ve kapanışını Martin Garrix’in yapacağı Sziget'te bu yıl Florence & the Machine, Foals, Interpol, Kasabian, Limp Bizkit, Alt-J, Avicii, Ellen Allien, Ellie Goulding, Gramatik, Gogol Bordello, Goran Bregovic Wedding and Funeral Band, Hernan Cattaneo, Infected Mushroom, Jamie Woon, Knife Party, Paloma Faith ve önümüzdeki günlerde açıklanacak daha birçok dünyaca ünlü müzik devleri sahne alacak.

YOGA MASAJ VE HATTA DÜĞÜN
76 hektar ormanlık bir adaya kurulu olan Sziget Festivali’nde festival severler, 60’tan fazla sahnede seyredecekleri muhteşem konserlerin yanı sıra Sziget sirki Cirque du Sziget’te Akoreacro, Cirk La Putyka, ManoAmano ve Grotesque Gymnastics topluluklarının gösterilerini de izleyebilecek. Campfire alanında kamp ateşi etrafında katılımcıların müziklerine eşlik edecek, Evlenme Çadırı’nda ister Ana Sahne ile ister en iyi arkadaşı ile evlenecek, TDK Sziget Plajı – Cökxpon Chill Garden’da yoga yapacak, masaj salonunda festival yorgunluğu atabilecek. Her yıl 400 bin'den fazla müzik tutkununun katıldığı rock’tan elektronik müziğe, punk’tan folk’a, jazz/blues’dan pop’a, Balkan ve diğer kültürlerin farklı tarzlarını içeren müziklerse herkese yepyeni deneyimler yaşatıyor.
Bu yıl 10.000 günlük bilet erken satış fiyatlarıyla bir hafta içerisinde tükendi. Biletler için detaylı bilgiye http://www.szigetturkiye.com adresinden ulaşılabilir.


SZIGET'İN TÜRKİYELİ SESLERİ BELLİ OLUYOR
Sziget Türkiye ve Karnaval.com işbirliği ile ilk kez gerçekleştirilen 'Karnaval.com Sziget Talent Turkey 2015' yarışmasında finale kalan 5 grup belli oldu. Can Gox, Emir Yargın, Esas Çocuk, Nilipek ve Yok Öyle Kararlı Şeyler. 1 Haziran Pazartesi, 20:00’de Hard Rock Cafe Istanbul’da yapılacak ücretsiz etkinlikte jüri karşısına çıkacak. Gece sonunda birinci olan isim, Avrupa’nın en büyük festivali Sziget Festivali’nde Türkiye adına sahne alacak. Karnaval.com Sziget Talent Turkey 2015 yarışmasının birincisinin seçileceği geceye 20:00 – 21:00 saatleri arasında katılan izleyiciler arasından 5 şanslı kişi 10-17 Ağustos 2015 tarihleri arasında Budapeşte’de gerçekleşecek Sziget Festivali’ne tek kişilik 7 Günlük kamplı bilet ve VIP Pass kazanacak.