Avrupa’nın en golcü takımı Manchester City

KARDELEN TATAR

Avrupa’nın en büyük 5 futbol ligi kabul edilen İngiltere (Premier Lig), İspanya (La Liga), İtalya (Serie A), Almanya (Bundesliga) ve Fransa’da (Ligue 1) geride kalan haftalarda en çok gol atan takımlar sıralamasında Manchester City zirvede yer aldı. Premier Lig’de geçen sezon şampiyonluk ipini göğüsleyen Pep Guardiola yönetimindeki Manchester City, puan kayıpları yaşadığı ilk 8 haftada Liverpool’un 8 puan gerisine düşse de gol yollarında etkili performansıyla rakiplerine gözdağı veriyor.

27 GOL ATTILAR

Bu sezon rakip fileleri 27 kez havalandıran Manchester ekibi, en çok gol atan takımlar sıralamasında Avrupa’nın 5 büyük ligindeki takımları geride bıraktı. Maç başına 3.3 gol ortalamasıyla oynayan Guardiola’nın öğrencileri, Etihad Stadı’nda 14, deplasmanda ise 13 gol atarak dengeli bir tablo ortaya koydu. Manchester City’de Arjantinli Sergio Agüero 8, Raheem Sterling de 6 golle takımlarının skor yüküne önemli katkı sağladı. Lige 8’de 8 yaparak şampiyonluk yolunda taraftarlarını heyecanlandıran UEFA Şampiyonlar Ligi’nin son şampiyonu Liverpool, 20 golle Premier Lig’in en çok gol atan ikinci takımı oldu.

Eski futbolcusu Frank Lampard’ı takımın başına getiren ve transfer yasağı nedeniyle altyapıdan gelen futbolcularıyla bu sezon başarı hedefleyen Chelsea, 18 gol ve maç başına 2.3 ortalamayla 8 haftayı geride bıraktı.
Chelsea’nin 22 yaşındaki İngiliz yıldızı Tammy Abraham, attığı 8 golle krallık yarışında Agüero ile zirveyi paylaşıyor.

BARÇA’DAN 20 GOL

İspanya La Liga’da son iki yılın şampiyonu Barcelona, geride kalan 8 haftada 20 gol atarak en skorer takımlar sıralamasında Manchester City’yi takip etti. Sakatlığı nedeniyle 3 maçta forma giyen Katalan ekibin Arjantinli yıldızı Lionel Messi, şu ana kadar sadece bir gol atarken, Luis Suarez 4, Antoine Griezmann 3 gol kaydetti.