Avrupa Tıp Uzmanları Birliği,Türkiye’deki resmi kurumlara mektup yollayarak TTB Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın serbest bırakılmasını ve TTB üzerindeki baskıların sonlandırılmasını istedi.

Avrupa Tıp Uzmanları Birliği'nden TTB ve Şebnem Korur Fincancı için Türkiye’ye mektup

HABER MERKEZİ

Avrupa Tıp Uzmanları Birliği (UEMS), Türkiye’deki resmi kurumlara mektup gönderdi. Mektupta, tutuklu bulunan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın serbest bırakılması istenildi.

24 Kasım’da gönderilen mektupta TTB üzerindeki baskılara da son verilmesi talep edildi. UEMS, Fincancı’nın insan haklarına ve meslek etik değerlerine kuvvetle bağlı ve uzman bir hekim olduğu belirterek, soruşturma ve tutuklama uygulamalarının hem mesleki sorumluluğun hem de ifade özgürlüğünün ihlali anlamına geldiğini kaydetti.

TTB Merkez Konseyi hakkında başlatılan soruşturmaya da atıf yapılan mektupta “Profesör Fincancı’nın derhal ve koşulsuz serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz. Hekimlerin, hastalarını gözettikleri ve onları savundukları için cezalandırılmamalarını talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi.