Loç Vadisi ve kadın hakları mücadelesine emek veren Avukat Nurcan Z. Çarıkçı Engizek anısına, ailesi ve arkadaşları tarafından bir dayanışma fonu kuruldu. Nurcan Z. Çarıkçı Engizek Genç Kadın Fonu’nun amacı, “18-35 yaş arasındaki kadınların, insan hakları, toplumsal cinsiyet, çevre ve toplumsal hafıza konularında yürüteceği çalışmaları desteklemek” olarak açıklandı

Avukat Çarıkçı anısına dayanışma fonu kuruldu

2018 yılında kanser hastalığı nedeniyle 35 yaşında hayatını kaybeden, Loç Vadisi ve kadın hakları mücadelesi avukatlarından Nurcan Z. Çarıkçı Engizek anısına bir dayanışma fonu kuruldu. Çarıkçı’nın ailesi ve arkadaşları tarafından kurulan Nurcan Z. Çarıkçı Engizek Genç Kadın Fonu, 18-35 yaş arasındaki kadınların, insan hakları, toplumsal cinsiyet, çevre ve toplumsal hafıza konularında yürüteceği çalışmaları destekleyecek.

DOĞUM GÜNÜNE DENK GETİRİLDİ

avukat-carikci-anisina-dayanisma-fonu-kuruldu-685914-1.

Fonun kuruluşu, sosyal medyada fon adına açılan hesaplardan duyuruldu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“2018 yılında aramızdan ayrılan arkadaşımız, canımız Nurcan Çarıkçı Engizek’in adını ve anısını yaşatmak için kurduğumuz, Nurcan Z. Çarıkçı Engizek Genç Kadın Fonu'nu, Nurcan'ın doğum günü olan 9 Şubat'ta sizlere duyurmak istedik.

Nurcan'ın hayatı boyunca önem verdiği ve emek harcadığı insan hakları alanında, 18-35 yaş arasındaki kadınların, kadının insan hakları, toplumsal cinsiyet, çevre ve toplumsal hafıza konularında yürüteceği projeleri destekleyecek fonun ilk çağrısı, Karakutu Derneği aracılığı ile 16 Kasım 2020 yılında yapılacak. İletişime geçmek isteyenler nzcegenckadinfonu@gmail.com adresine yazabilir, fonla ilgili gelişmeleri https://www.instagram.com/nzcegenckadinfonu/ ve https://twitter.com/nzcegkfonu hesaplarından takip edebilir.

Nurcan’ı çok derin bir sevgi ve özlemle anıyor, ışıltısının ilhamıyla kurduğumuz bu fonun, onun adını yaşatacağını umut ediyoruz.

Ailesi ve arkadaşları”