2 yıl önce hayatını kaybeden çevre ve kadın hakları mücadelesinin emektar avukatlarından Nurcan Z. Çarıkçı Engizek anısına kurulan dayanışma fonunun duyurusu yapıldı. Fon, 18-35 yaş arasındaki kadınların insan hakları, çevre ve toplumsal hafıza konularındaki çalışmalarını desteklemeyi amaçlıyor.

Avukat Nurcan Çarıkçı anısına kurulan dayanışma fonunun duyurusu yapıldı

Çevre ve kadın hakları mücadelesine emek veren Avukat Nurcan Z. Çarıkçı Engizek anısına ailesi ve arkadaşları tarafından kurulan dayanışma fonunun duyurusu, Çarıkçı’nın ölüm yıldönümünde yapıldı.

18-35 yaş arasındaki kadınların; insan hakları, toplumsal cinsiyet, çevre ve toplumsal hafıza konularında yürüteceği çalışmaları desteklemek amacıyla kurulan fona, başvurular 28 Aralık 2020 tarihi itibariyle başlayacak.

Nurcan Çarıkçı’nın ailesi ve arkadaşları imzasıyla yapılan açıklamada, söz konusu fona dair şu ifadeler kullanıldı:

‘LOÇ VADİSİ KÖYLÜLERİNİN AVUKATIYDI’

“Nurcan, bir avukat ve hak savunucusu olarak kadın hakları, hayvan hakları ve çevre alanında yılmadan mücadele etti. Şiddet davalarında kadınların, Gezi davasında yargılananların, zeytinlikleri katledilen Yırcalıların, HES’lerle mücadele eden Loç Vadisi köylülerinin avukatıydı. Kar kış demeden ülkenin bir ucundan diğer ucuna termik santrale karşı eyleme gidendi. Davalara, gözaltılara, basın açıklamalarına koşar, herkesle dayanışır, ihtiyaç duyulan her yerde desteğini gösterirdi. Biz arkadaşları için de hep orada olduğunu bildiğimiz, sırtımızı yaslayabileceğimiz bir ağaçtı.

Nurcan’ın dolu dolu yaşadığı ömrü boyunca yarattıklarının ve ışıltısının ondan sonra da devam etmesini, onun bıraktığı yerden bu mücadele ve merakın genç kadınların çalışmalarına ilham ve destek olarak varlığını sürdürmesini istiyoruz.

Kadın hakları, toplumsal cinsiyet, hayvan hakları, çevre ve toplumsal hafıza alanında çalışan 18-35 yaş arasındaki kadınlar, bu fon sizin için.

Nurcan’ın anısına özlem ve sevgilerimizle.”

Fonla ilgili ayrıntılı bilgiye karakutu.org adresinden erişilebiliyor.

Avukat Nurcan Z. Çarıkçı Engizek, 16 Kasım 2018 kanser hastalığı nedeniyle yaşamını yitirmişti.

avukat-nurcan-carikci-anisina-kurulan-dayanisma-fonunun-duyurusu-yapildi-805781-1.