Avukata yönelik şiddet bu kez karakol bahçesinde gerçekleşti. Karakola ifade vermek için giden Tamer Yıldız, kendisinden şikâyetçi olan 2 kişi tarafından darbedildi. Av. Yıldız saldırganlardan şikâyetçi oldu.

Avukata bu kez karakolda darp

HABER MERKEZİ

Avukatlara yönelik saldırılara bir yenisi daha eklendi. İstanbul Fatih’te Avukat Tamer Yılmaz, ifade vermek için gittiği Şehit Tevfik Fikret Erciyes Polis Merkezi’nin bahçesinde, kendisinden şikâyetçi olan kişilerin saldırısına uğradı. Burnunun kırıldığını belirten Yılmaz saldırganlardan şikâyetçi oldu.

Edinilen bilgiye göre Avukat Tamer Yılmaz, Fatih’teki ofisinde G.K ve V.K. adlı kardeşlerle tartışma yaşadı. İki kardeşin, Yılmaz'dan bir dava için babalarından istediği 15 bin liralık avukatlık ücretinden vazgeçmesini istediği öğrenildi. Yılmaz’ın bunu reddetmesi üzerine tartışma çıktı. Tehdit ve hareketle ofisten kovulduklarını öne süren kardeşler, Şehit Tevfik Fikret Erciyes Polis Merkezi’ne giderek şikâyetçi oldu. Polis tarafından ifade için çağrılan Av. Yılmaz, polis merkezinin bahçesinde iki kardeşin saldırısına uğradı. Yaşadığı olayı anlatan Avukat Tamer Yılmaz, “Ofisimde otururken iki şahıs geldi. Gelen kişilerin hal ve hareketlerinden şüphelendim, ofise almadım. Zorla girmeye çalıştılar, kapıyı kapattım. Şahıslar suçlu oldukları halde, şikâyetçi olmuş. Devriye ekibinden iki polisin ofisine geldi. Kendilerine avukat olduğumu, soruşturma izninin alınmasını gerektiğini söyledim. Polisler ifade vermem gerektiğini söyledi. İki çalışanım ve üst kat komşumla beraber polis merkezine geldik. Maskeli oldukları için tanımadım. Bu kişiler karakolun bahçesindeki boş alana geçerken polis memurlarının gözü önünde beni bu hale getirdi. Ben bu hale gelene kadar hiçbir polis memuru müdahale etmedi. Avukat arkadaşlarımın gelmesinden dolayı olay büyüdü ve gözaltına alındılar. Şikâyetçi oldum” dedi.

Arkadaşına destek vermek için gelen Av. Hasan Kılıç da “Biz bunları sürekli yaşıyoruz. Meslektaşımız darp edildi, biz yanına ulaştık. Hastaneye gittik ve raporlar alındı. Avukat arkadaşımızla birlikte delillerin toparlanmasını istedik ve şahıslardan şikâyetçi olduk” diye konuştu.

***

Bekçiler de var müvekkil de

Avukata yönelik saldırı ve polis müdahalelerin ardı arkası kesilmiyor. Son dönemde avukatlara yönelik şiddet vakaları ve polis müdahaleleri şöyle:

• Av. Mürsel Ünder, İstanbul Kadıköy’de 17 Ocak’ta GBT’sine bakmak isteyen bekçiler tarafından darp edildi.

• Trabzon’da 2 Şubat’ta icra memurlarıyla haciz işlemi için gelen avukata, bir kişi silahlı saldırı girişiminde bulundu.

• Konya’da Av. Abdulkadir İnci, 7 Ekim 2021’de haciz işlemleri ile uğraştığı evin sahibinin oğlu Kadir Ö.’nün arkadaşı İsmail E. tarafından vuruldu.

• Avukatlar Emel Sayın ve Ömer Sansarkan 22 Kasım 2021’de Elazığ’da görülen bir duruşma sonrası saldırıya uğradı.

• İstanbul Küçükçekmece’de Av. Osman Karakuş’a, tahliye davası açtığı komşusu saldırdı.